Ceapa, pe lângă savoarea pe care o dă mâncării, are şi alte beneficii

Ceapa, pe lângă savoarea pe care o dă mâncării, are şi alte beneficii Ceapa. Sursa foto: Pixabay

Ceapa este de nelipsit în fiecare bucătărie. Și, pe lângă faptul că este un ingredient de bază pentru multe rețete, conţine vitamine și alte beneficii pentru sănătate

Ceapa este o sursă de vitamine, minerale, zahăr natural, vitaminele A, B6, C și E, sodiu, potasiu, fier, fibre și acid folic. Indiferent cum o gătiţi este foarte sănătoasă. Ceapa este, de asemenea, foarte bună la slăbit.

Ceapa este purificatoare, antioxidantă, diuretică și reglează buna funcționare a stomacului. Practic ajută la o digestia mult mai ușoară și mai ușoară, precum și la eliminarea toxinelor.

Ceapa este o armă naturală împotriva îmbătrânirii

Mai ajută la ameliorarea și combaterea bolilor respiratorii și cardiovasculare, precum și la îmbunătățirea circulației sângelui. Este bună pentru răceală şi gripa, pentru scăderea tensiunii arteriale, sau chiar ca remedii de frumuseţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Datorită vitaminelor pe care le conțin, ceapa este o armă naturală împotriva îmbătrânirii. Vitaminele C și B , precum și sursele de acid folic, ajută la combaterea acelor riduri.

Pe lângă toate beneficiile lor, consumul de ceapă este o plăcere. Și adevărul este că aroma este rafinată, bogată, gustoasă și crocantă. Prin urmare, nu este nimic mai bun decât să ne bucurăm de aroma şi avantajele pe care le oferă organismului nostru.

Ceapa, Usturoi, Legume, Ceapa Comuna

Sursa foto: Pixabay.

Care este mai bună

Ceapa roșie are niveluri deosebit de ridicate de quercetină și flavonoide, care îi și conferă culoarea. Are un gust mai blând, ușor mai dulce. Poate fi folosită mai ușor crudă la salate, sandvișuri și salsa, precum și în crema de brânză. Și pe grill este foarte bună!

Ceapa galbenă este cea mai iute dintre toate. Călită, coaptă pe grătar sau caramelizată, îi scoate în evidență dulceața.

Ceapă, Tocător, Alimente, Legume

Sursa foto: Pxabay

Ceapa albă: are o aromă mai blândă decât cea galbenă și poate fi folosită și la preparate crude, în guacamole și ca garnitură pentru tacos. Ori ca topping pentru pizza.

Ceapa verde este cel mai des folosită crudă, dar codițele ei se potrivesc.

Dacă vi se pare că ceapa tăiată cu dispozitivul de mărunțit lasă prea multă apă, puteți reveni la modul tradițional, cu cuțitul, dar dacă aveți de tăiat 4-5 cepe pentru o rețetă, vă recomandăm să vă faceți viața mai ușoară și să folosiți dispozitivul electric sau măcar o răzătoare bună, scrie eromay.com.