Conform mai-marilor comunişti de la Beijing, un oraş din vestul Chinei a încheiat în doar 4 zile testarea pentru Covid-19 a întregii populaţii. Vorbim despre 4,7 milioane locuitori. La această testare în masă s-a ajuns din cauua unui focar la una dintre fabricile din oraş.

Mai mulţi angajaţi de la respectivul punct de lucru au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19 conform presei de stat din China, preluată DPA şi citată de Agerpres. În prim-plan apare Kashgar, metropola din regiunea Xinjiang, situată în vestul Chinei.

S-a decis testarea întregii populaţii

Odată generată alerta din cauza focarului recent apărut, autorităţile locale au decis ca întreaga sa populaţie să fie testată până marţi. Potrivit People’s Daily, acest demers a fost finalizat şi reprezintă un record pentru literatura de specialitate care tratează această pandemie.

„În total, 183 de persoane din comitatul Shufu, parte a Kashgar, fuseseră testate pozitiv, au informat autorităţile locale. Dintre cei testaţi pozitiv, 161 de pacienţi au fost asimptomatici, iar 22 au dezvoltat simptome”, arată Agerpres.

Focarul de Covid-19 ar fi apărut la fabrica Sancun, conform celor precizate de însuşi directorul adjunct al comisiei regionale de Sănătate. Pentru a reduce riscul propagării virusului, cele mai multe zboruri de pe aeroportul din Kashgar au fost anulate la sfârşitul săptămânii trecute.

China, specialista în testări-record

Portalului chinez de ştiri Headline Daily a dezvăluit că oficialii care conduc Comisia Naţională de Sănătate din China au trimis un grup de lucru în regiune. Conform rezultatelor oficiale anunţate, responsabilii au coordonat excelent răspunsul la focar.

Agenţia de presă Xinhua a amintit că la începutul acestei luni, întreaga populaţie a oraşului estic Qingdao a fost testată la rândul ei pentru Covid-19. S-a decis această măsură pe fondul apariţiei a zeci de cazuri la un spital.

În acest context, cel mai grăitor exemplu  cu privire la testarea Covid-19 în masă a venit din oraşul central Wuhan, epicentrul iniţial al focarului. Şi aici, autorităţile locale au depăşit toate aşteptările occidentalilor şi au testat întreaga populaţie încă din luna mai.

China a raportat marţi 42 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dintre care 22 în Kashgar şi 20 provenite din străinătate. Desigur, informaţiile transmis de la Beijing sunt tratate cu multe rezerve de autorităţile sanitare din Occident.

sursa: Agerpres