Cancelarul german Angela Merkel a deplâns, miercuri, faptul că ţara sa traversează un al doilea val, chiar mai mare decât primul, de infectări cu noul coronavirus, deşi în prezent se cunosc mai multe despre acesta.

‘Ştim cum ne putem proteja. Putem continua cu un răspuns mai ţintit. Însă în acelaşi timp vedem din creşterea infectărilor că, dacă nu ţinem cont de ceea ce ştim despre virus, ne întoarcem la situaţii care sunt în mod cert dificile’, a spus cancelarul la Berlin.

Restricții iminente

Merkel va avea, miercuri, discuţii cu liderii celor 16 landuri, în cursul cărora este aşteptată să insiste pentru restricţii mai severe. Potrivit cotidianului Bild, aceste măsuri ar putea viza închiderea barurilor şi restaurantelor şi interdicţii în privinţa evenimentelor publice, şcolile urmând să rămână deschise până la apariţia unor focare severe.

Cu toate acestea, cancelarul va trebui să obţină sprijinul prim-miniştrilor landurilor pentru acest plan, întrucât responsabilitatea răspunsului la pandemie revine în ultimă instanţă administraţiilor regionale.

Germania a raportat marţi 11.409 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de aceeaşi zi din săptămâna trecută, când au fost anunţate 6.868 de contagieri. Potrivit Institutului Robert Koch, în total 449.275 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 10.098 au decedat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE