Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur joi dimineață în zona Vrancea! Activitate seismică febrilă în ultimele 24 de ore
Cutremur joi dimineață în zona Vrancea! Activitate seismică febrilă în ultimele 24 de ore

Cutremur joi dimineață în zona Vrancea! Activitate seismică febrilă în ultimele 24 de ore

Un cutremur slab s-a produs joi dimineață în zona Vrancea. Miercuri seară a avut loc un alt cutremur în aceeași zonă seismică.

Cutremur joi dimineață în zona Vrancea!  Joi, 11 februarie, la ora 08:32:42 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 92 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87 km sud de Bacău, 92 km est de Brașov, 106 km vest de Galați, 110 km nord-vest de Brăila, 110 km nord-est de Ploiești, 159 km nord de București, 165 km sud-vest de Iași, 182 km nord-est de Pitești, 204 km est de Sibiu, 209 km sud-vest de Chișinău.

Miercuri seară, un cutremur de 3,2 pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a produs miercuri seara în Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la ora 21.32.53 în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 123 de kilometri. Acesta s-a simțit în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu, Ruse.

4 cutremure într-o singură noapte, săptămâna trecută

Nu mai puţin de 4 cutremure s-au produs săptămâna trecută într-o singură noapte, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş-Câmpulung. Au avut magnitudini de până la 3,8 pe Richter, a informat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3 pe Richter, a avut loc la miezul nopţii, la ora locală 0:02, în judeţul Buzău. El s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 49 km de Ploieşti şi 103 km nord de Bucureşti.

Cel mai puternic seism din 2020 s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri, cu o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost atât de puternic încât a fost resimțit chiar și în Capitală.