Evenimentul Zilei > Monden > Cutremur în televiziune. O super vedetă TV pleacă. Decizia i-a uluit pe toți
Cutremur în televiziune. O super vedetă TV pleacă. Decizia i-a uluit pe toți

Cutremur în televiziune. O super vedetă TV pleacă. Decizia i-a uluit pe toți

Un alt nume greu, după Adelin Petrișor și Daniel Coman, prezentator la jurnalele de știri, este gata să părăsească postul.

De data este vorba despre Claudiu Lucaci, fost prezentator de știri, promovat chiar director al Știrilor TVR. Lucaci a cochetat și cu lumea politică, fiind purtător de cuvânt al Guvernului Adrian Năstase și, ulterior, diplomat la Consulatul din Los Angeles.

Acum, Lucaci va pleca, din câte se pare, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, instituție care suferă foarte mult la capitolul imagine, de pe urma scandalului legat de facturile la gazele naturale și energie electrică.

Plecarea lui Lucaci vine la scurt timp după ce jurnalistul de război Adelin Petrișor, și o altă vedetă a postului, respectiv Daniel Coman au anunțat că vor pleca la un alt post de televiziune.

Claudiu Lucaci este doctor în sociologie, specializare în sociologia comunicării

Cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, este jurnalist cu o experiență de 25 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Este autor sau coautor al mai multor volume și lucrări științifice: The Institution of the Spokesperson – Status and Configuration in the last Ten Years in Romania (2009); Dezbaterile finale în campania electorală din toamna 2009 – receptarea în mediul real şi în mediul online (2010); Spre un model etic în informarea şi comunicarea prin mass-media (2014).

A realizat cursuri de pregătire și stagii de studii aprofundate, dintre care: SNSPA, Master în Politici Publice şi Integrare Europeană (2008);   Harvard University, Program for Senior Executives In National and International Security, SUA (2003);  Georgetown University, Government Affairs Institute, Congressional Operations Program – USA, Washington, SUA (2003);  Universitatea Naţională de Apărare, România, Cursul de specializare Rolul României în structurile de securitate euro-atlantice (2002);  Open Society Foundation, US  Government Public Relations Program, (Specializare în relaţii publice şi administraţie) (2001). Ca manager de presă este o personalitate recunoscută în domeniul media.

A avut o activitate de lungă durată în poziții înalte din administrația publică centrală: Purtător de cuvânt al Guvernului (2001 – 2003), Consul General al României în SUA (2003-2005) și a colaborat în proiecte de consultanță corporativă. A coordonat proiecte naționale majore: Summit-ul NATO de la București (2008); studioul TVR Chișinău (2014) și este câștigătorul unor premii de televiziune sau de responsabilitate socială: Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România – Cel mai bun documentar TV (2008), CSR Romanian Awards – Cea mai bună campanie media (2014). Este autorul cărții „Programarea binelui”, Bucureşti, Editura Cai Verzi/Tritonic, 2011, editată exclusiv cu articolele publicate pe blogul personal în perioada 2008 – 2010.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: