Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cutremur în sport. A murit în timpul meciului. Avea doar 19 ani!
Cutremur în sport. A murit în timpul meciului. Avea doar 19 ani!

Cutremur în sport. A murit în timpul meciului. Avea doar 19 ani!

Un tânăr boxer din Iordania, de 19 ani, a murit după ce s-a prăbușit în runda a treia a unei partide disputate la Campionatele Mondiale din Polonia.

Tragedie în lumea boxului, după ce un sportiv de 19 ani a murit. Este vorba despre Rashed Al-Swaisat, pugilist din Iordania, care a participat la Campionatele Mondiale de tineret de la Kielce (Polonia). În timpul confruntării cu estonianul Anton Winogradow, disputată la data de 16 aprilie, la categoria de 81 de kilograme, Rashed s-a prăbușit în cea de-a treia rundă.

A fost operat de urgență pe creier

El le pierduse categoric pe primele două și încasase mai multe lovituri dure de la adversarul său. A fost transportat de urgență la spital și a suferit o intervenție chirurgicală pe creier. Eforturile făcute de medicii polonezi au fost zadarnice, pentru că Rashed Al-Swaisat nu a supraviețuit și a decedat.

Mister în privința decesului boxerului de doar 19 ani. Nu se știe ce a provocat problema fatală

Nu se știe deocamdată dacă loviturile din timpul partidei de la Campionatele Mondiale i-au fost fatale sau acestea au declanșat o problemă congenitală pe care pugilistul ar fi putut să o aibă fără ca ea să fi fost declanșată.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre trecerea în nefiinţă a lui Rashed Al-Swaisat din Iordania, care fusese internat în spital pe 16 aprilie, în urma luptei sale din AIBA YWCHs. Gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii şi colegii săi, cărora le prezentăm sincere condoleanţe”, a fost anunțul făcut de reprezentanții Asociației Internaționale de Box Amator (AIBA), după tragedia petrecută la competiția din Polonia.

Mesaj de condoleanțe transmis și de la Comitetul Olimpic Iordanian. „Îşi exprimă profunda tristeţe şi durere după moartea componentului echipei naţionale de box”

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis și de Comitetul Olimpic Iordanian, după moartea pugilistului de 19 ani. „Comitetul Olimpic Iordanian îşi exprimă profunda tristeţe şi durere după moartea componentului echipei naţionale de box, Rashed Al-Swaisat, care s-a stins din viaţă ieri seară”, au afirmat reprezentanți forului de la Amman.