Evenimentul Zilei > International > CUTREMUR în politica franceză. ȘASE foști oficiali din mandatul lui Nicolas Sarkozy, REȚINUȚI pentru 24 de ore
CUTREMUR în politica franceză. ȘASE foști oficiali din mandatul lui Nicolas Sarkozy, REȚINUȚI pentru 24 de ore

CUTREMUR în politica franceză. ȘASE foști oficiali din mandatul lui Nicolas Sarkozy, REȚINUȚI pentru 24 de ore

Șase oficiali de rang înalt și consilieri ai președinției franceze în mandatul lui Nicolas Sarkozy (2007-2012) au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore, într/o anchetă privind o serie de sondaje acordate fără licitație, informează AFP, citată de Agerpres.

Dosarul ar putea compromite o nouă candidatură a lui Nicolas Sarkozy la președinția Franței în 2017.

Claude Guéant și Xavier Musca, care au deținut succesiv funcția de ”secretar general al (Palatului) Elysée” (cel mai apropiat colaborator al președintelui), și Emmanuelle Mignon, fostă directoare de cabinet a lui Sarkozy, au fost audiați și reținuți miercuri, iar celelalte trei persoane sunt foști consilieri ai președinției.

Ancheta, deschisă pentru ”favoritism” și ”deturnare de fonduri publice”, investighează legalitatea contractelor încheiate fără licitație, în mandatul lui Sarkozy, între președinție și nouă institute de sondare a opiniei publice, mai ales cu o firmă deținută de un consilier apropiat al șefului statului.

Fostul președinte vrea să se relanseze în politică cu o formulă înnoită a partidului său Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP), redenumit ”Republicanii”, cu care speră să recucerească puterea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.