Cutremur în lumea artistică! Celebrul magician a murit fulgerător. Fanii sunt șocați

Cutremur în lumea artistică! Celebrul magician a murit fulgerător. Fanii sunt șocați

Este doliu în lumea artistică. Celebrul magician a murit, vestea picând ca un trăsnet pentru fanii lui.

Celebrul magician James Randi a murit. Acesta a decedat în SUA, la vârsta de 92 de ani. De-a lungul carierei sale, Randi s-a făcut remarcat prin investigarea activităților care se credeau a fi paranormale.

James Randi s-a născut în Canada, în 1928. A devenit cunoscut în întreaga lume și a câștigat simpatia publicului deoarece a fost unul dintre cei mai mari sceptici și critici în ceea ce privește activitatea de natură paranormală.

La începutul carierei sale, acesta era un simplu magician, cunoscut sub numele de scenă The Amazing Randi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cariera sa de magician s-a bucurat de un real succes datorită trucurilor pe care le făcea. Randi a oferit spectatorilor multe momente absolut spectaculoase alături de vedete cunoscute, precum Alice Cooper, în locul căruia a urcat pe scenă, lăsând publicului iluzia că artistul chiar își execută mișcările în fața spectatorilor.

În urmă cu 30 de ani, acesta a început să își dedice tot timpul și toate resursele pentru a se ocupa de investigarea fenomenelor care se presupuneau că au caracteristici ale „domeniului” supranatural.

Cu toate că a fost cotat drept unul dintre cei mai buni magicieni din toate timpurile, Randi a reamintit constant publicului că numerele sale se bazau doar pe niște simple trucuri, nu pe magie reală. Ba mai mult, ori de câte ori avea ocazia, celebrul magician desființa persoanele care susțineau că au puteri paranormale, punându-le să-și dovedească așa-zisele capacități supranaturale. Randi a demascat numeroși falșii vindecători de credință care pretindeau că primesc mesaje de la Dumnezeu.

Randi a pus bazele unei fundații care-i poartă numele, James Randi Educational Foundation (JREF). Institușia a transmis că va oferi un milon de dolari pentru persoana care poate dovedi public că deține puteri supranaturale. Până în prezent, toți candidații au dat greș, aceștia nereușind nici măcar să treacă de prima serie de probe care le testau capacitățile, transmite BBC.