Pensionarul a fost condamnat, anul trecut, de Curtea de Apel Cluj, la o pedeapsă de doi ani și trei luni de închisoare pentru acuzația de terorism, scrie gazetadecluj.ro.

În urma apelului, Înalta Curte de Casație și Justiție a schimbat pedeapsa cu închisoarea cu o amendă penală de 6.000 de lei.

Pensionarul acuză procurorii că nu au depus nicio probă concludentă la dosar.

Acesta a fost acuzat că a instalat o bombă artizanală în toaleta Tribunalului Maramureș. În urma verificărilor, s-a descoperit că bomba era, de fapt, mai mulți cilindri de hârtie umpluți cu pământ.

„La București, unde a fost rejudecat dosarul, martorii aduși cu mandat au declarat că nici măcar nu m-au văzut în ziua respectivă. De la tribunal au spus că în ziua respectivă nu funcționau camerele de vedere, așa că nu au imagini cu mine. Practic, la dosar nu era nicio probă, imagini, amprente, urme de pași, nimic! La procesul de la Cluj judecătoarea nici măcar nu m-a lăsat să vorbesc, că am avocat din oficiu. Însă pe hol i-am surprins pe avocatul de serviciu și pe procurorul de ședință conversând amical. Când m-au văzut s-au comportat ca niște elevi prinși de profesor la fumat!”, a declarat pensionarul.