Evenimentul Zilei > Justitie > Atac la Curtea Constituțională. Hackerii l-au determinat pe șeful instituției să închida site-ul
Atac la Curtea Constituțională. Hackerii l-au determinat pe șeful instituției să închida site-ul

Atac la Curtea Constituțională. Hackerii l-au determinat pe șeful instituției să închida site-ul

Site-ul Curții Constituționale (CCR) a fost atatac de hackeri și președintele respectivei instituții, Valer Dorneanu, a luat o măsură bizară, aceea de a-l inchide.

 

Este haos total în România, după ce mai multe spitale au fost atacate de hackeri, astăzi, șeful Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a anunțat că site-ul instituției pe care o conduce a fost atacat cibernetic.

 

„Am luat decizia să închidem site-ul. Am luat decizia să închidem pagina. Vom discuta cu cei care se ocupă de site, SRI și alte instituții de securitate și îl vom redeschide", a declarat Dorneanu.

 

Patru spitale din țară, respectiv „Victor Babeș” din București și spitalele din Huși, Dorohoi și Alba Iulia au fost și ele atacate de hackeri. 

O echipa a SRI a plecat la Victor Babeș pentru a analiză situația și a ridică artefactele care ne permit să înțelegem cum are loc infecția și ce măsuri trebuie luate pt a o opri. Din analizele preliminare efectuate reise faptul că pt oprirea infecției este suficientă intalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. Cel mai probabil infecția se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) și nu pe exploatarea unei vulnerabilități (slăbiciuni) a sistemului. Ransomwareul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de care orice produs antivirus clasic, spun specialiștii serviciului, scrie digi24.ro.

Trebuie specificat că niciunul din spitalele afectate nu avea instalat antivirus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.