Surse din cadrul  complexului militar-industrial rus au declarat pentru TASS că proiectarea a fost finalizată, iar fabricarea corpului aeronavei a fost încredițată Corporației Unite de Aviație (Объединённая авиастроительная корпорация), scrie Peter Suciu într-un  articol publicat pe nationalinterest.org. Alte surse au declarat Agenției TASS că fabricarea cabinei avionului este deja în curs, iar  ansamblul final ar trebui să fie gata anul viitor.

Proiectantul noului bombardier strategic invizibil, Biroul de Design Tupolev, a refuzat să facă orice comentariu despre construcția Tupolev PAK DA. Nici mass-media occidentală  nu a putut prezenta mai multe detalii. Primele declarații oficiale pe această temă datează din decembrie anul trecut.

Atunci, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexey Krivoruchko, a declarat ziarului Steaua Roșie (Красная звезда) că proiectul avionului a fost aprobat și că Biroul de proiectare Tupolev a început dezvoltarea proiectuluii  și a fabricarea de piese și elemente.pentru  teste. Tot Krivoruchko este cel care a anunțat. în februarie 2020, că primul motor pentru avion va fi testat  în acest an.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE