52 de angajați au fost înregistrați la șomaj din nouă locaţii afectate de faliment, notează en24.news.

Marți, 21 aprilie, compania a depus o cerere la Curtea Comercială din Viena pentru deschiderea procedurii de faliment. O restructurare nu este planificată, au comunicat asociațiile de creditori Creditreform și Alpenländischer Kreditorenverband (AKV).

Industria modei  lovită cel mai tare de pandemie

Stefanel Austria (Stefburg Mode-Handels-Gesellschaft m. B. H.) afirmă că falimentul este legat de faptul că industria modei a fost supusă unor modificări structurale de câțiva ani. Există un război al prețurilor între marile mărci. În plus, există comerțul online, care a dus la creșterea concurenței.

Vânzările din Austria au scăzut semnificativ. La aceasta s-a adăugat și blocajul din cauza pandemiei de coronavirus. Activele de aproximativ 506.000 EUR sunt compensate cu pasive de aproximativ 6 milioane EUR. Firma mamă din Italia a intrat în faliment în 2019. Procedura de insolvență a fost deschisă în iulie anul trecut pentru activele companiei-mamă italiene.

1.000 de sucursale în 56 de ţări

Compania din Austria, care vindea mărfurile Grupului Stefanel italian din 1988, avea nouă locații în Austria – magazine la Viena, Graz, Linz, Innsbruck, Kitzbühel (Tirol) și Klagenfurt, precum și magazine de vânzare în Parndorf (Burgenland) și în Salzburg. În anii 90, grupul Stefanel avea 1.000 de sucursale în 56 de țări, incluzând şi România.