Astfel, premierul a eliberat din funcţie mai mulţi secretari de stat, precum şi pe secretarul general adjunct al Guvernului.

Potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial, Maria Magdalena Grigore a fost eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Dănuţi Măcuţă din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării şi Cezar Caleap din funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Și Ioana-Andreea Lambru – secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, a fost eliberată din funcție la cerere.

De asemenea, au fost eliberaţi din funcţie, la cerere, Eleodor-Mihai Mandreş, secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, Ionel Muscalu, secretar de stat la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Octavian Stana, secretar de stat la Ministerului Mediului.

Pe lângă aceștia, și alte poziții au rămas fără titulari: Adrian Vlad Chiotean a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, iar Petre Ionel din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.