Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său a depus la Parlament un proiect de lege menit să acorde mai multe facilități întreprinderilor din industria HoReCa. Proiectul are drept scop susținerea acestora, cu condiția menținerii locurilor de muncă și păstrarea unor prețuri și tarife stabile, în interesul clienților.

„Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă și să nu-l mai deranjeze. Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa”, a arătat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a prezentat principalele măsuri pe care proiectul de lege inițiat de PSD le are în vedere pentru susținerea acestei industrii.

„Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10%. Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație”, sunt câteva dintre măsurile prezentate în postarea lui Ciolacu.

PSD mai propune ca statul să susțină contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator, de stat sau privat, în cuantum de 1.450 lei/angajat, în 2020 și 2021. De asemenea, este prevăzut un sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care au încasat banii, dar nu le-au putut presta.

În plus, a mai arătat Ciolacu, vor fi acordate ajutoare nerambursabile completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin „Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.

„Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor! PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o lege depusă azi la Parlament. Se acordă facilități multiple, dar cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității prețurilor și tarifelor”, a mai precizat președintele interimar al PSD, într-o postare pe Facebook.