Pizza cu brânză, floricelele de porumb sau plăcinta cu dovleac au calităţi care depăşesc pragul farfuriei!
Cercetătorii afirmă că mirosul, atingerea şi chiar simpla vedere a anumitor alimente pot acţiona ca afrodisiace, trezind dorinţa de a face dragoste. Sexologul american Ava Cadell, specialistă în domeniul comportamentului şi sexualităţii umane (Newport University şi Institute for Advanced Study of Human Sexuality in San Francisco), afirmă că "alimentele conţin substanţe nutritive diferite, care afectează în mod diferit psihicul omului.
Unele pot inhiba dorinta, altele fac ca afluxul de sânge să fie mai mare spre organele genitale, iar altele determina creşterea secreţiei de hormoni ai fericirii!". Cadell mai afirmă că trebuie să consumăm alimente care conţin substanţe şi hormoni care să ne facă fericiţi, “deoarece astfel creşte încrederea în propria persoană şi se reduc inhibiţiile. Întotdeauna va exista o strânsă legătură între sex şi mâncare pentru că sunt doua dintre cele mai mari plăceri ale omului”.
Creşte presiunea
Cadell continuă cu “alimentele pentru creşterea performanţelor sexuale”: “pizza cu brânză creşte presiunea sângelui în penis cu cinci la sută, floricelele de porumb cu nouă la sută, levănţica şi plăcinta cu dovleac cu 40 la sută. În comparaţie, aromele florale determină o creştere a presiunii sângelui în penis de numai trei la sută”. Unele dintre afirmaţiile specialista sunt chiar ieşite din comun: “mirosul plăcintei cu dovleac şi cel de levănţică reprezintă un stimulent sexual deosebit pentru femei. Există însă câteva arome care inhiba dorinţa sexuală la femei, cum ar fi mirosul de cireşe, de carne prajită sau friptă”!
Ava Cadell mai spune că pentru îmbunătăţirea producerii de testosteron, sunt necesare alimente bogate în zinc şi vitamina B6: “Scoici, susan, seminţe de dovleac, orez maro, brânză, ouă, mazăre, linte şi carne de curcan, respectiv bananele, cartofii, fasolea, carnea de pui, şi avocado”. Ea subliniază că, în general, “funcţiile sexuale sunt favorizate de fructe (bogate în antioxidanţi), legume- în special ţelina, sucurile naturale (de afine şi struguri în special), cafea, ginseng, vanilie, cereale integrale, şi…lista ar putea continua. În cele din urmă, Cadell concluzionează: “Haideţi să recunoaştem: cel mai erotic organ este la urma urmelor creierul!”.