Avem toate ingredientele borşului numit Democraţie.

Da, dar nu e borş.

E apă chioară, vîndută babuinilor drept Borş.
În realitate, România e condusă de Instituţiile de forţă, devenite singurule puteri în stat în cei zece ani de preşedinţie ai lui Traian Băsescu.
Rămase acum de capul lor, dat fiind că Klaus Iohannis e într-un concediu de lux de la instalarea la Cotroceni, instituțiile se bat între ele. Pentru putere, pentru teritoriu, pentru bani, pentru orgolii.

Cum și eu cred în asta, cînd m-a întrebat de Operaţiune i-am răspuns ca tip care cred şi eu că democraţia e la noi mai de faţadă ca în Gabon, unde Bongo a cîştigat din nou prezidenţialele, că ştiu doar de Operaţiunea Dacian Cioloş – Om de Stat.
Operațiune făcută cu mîna, din credința că românii sunt niște trîmpiți care nu se prind.
Cine dracu să creadă că un autor de grafitti riscă o amendă pentru a face pe ziduri nu Lia + Nelu= Love, ci chipul mai mult decît omului de stat Dacian Cioloș?!
N-am dibuit c-ar exista şi Operaţiunea Victor Ponta – preşedinte la PRU.

Marţi, 6 septembrie 2016, a venit vestea convocării lui Victor Ponta pentru a fi pus sub control judiciar într-unul dintre cele mai fantasmagorice Dosare din Istoria României.
Victor Ponta e acuzat că în martie 2012, cînd era în Opoziție a a fost mituit de Sebastian Ghiţă, aducîndu-l în România pe Tony Blair contracost, pentru ca după ajungerea la guvernare, să-l pună pe listele de candidaţi la uninominal.

Textul de proză searbădă care e Comunicatul DNA are de toate, inclusiv rînduri de propagandă ieftină despre partidele politice din România.
N-are însă, cum ar trebui în cazul unei instituții care se adresează românilor, presupuși minim deștepți, argumentele menite a-i convinge pe români că aducerea lui Tony Blair a fost rodul unei negustorii între Sebastian Ghiță și Victor Ponta. Sunt de acord că Tony Blair n-a venit degeaba în România, cum sunt convins că Emil Hurezeanu n-a moderat, în 26 martie 2014, conferința ținută de Tony Blair. Sunt de acord că Tony Blair a fost adus de Victor Ponta în cadrul operațiunii de europenizare a imaginii sale. Sunt convins că Sebastian Ghiță, ca apropiat al lui Victor Ponta, a plătit tărășenia. Nu sunt însă convins că Sebastian Ghiță, unul dintre apropiații lui Victor Ponta, avea nevoie să-și cumpere locul la parlamentarele din 2012.

Cu toate acestea, tot Scandalul e în favoarea lui Victor Ponta.
Tîrîrea în bulzul moldo-valah a numelui lui Tony Blair, incredibilele acuzaţii (amintind de cele aduse Olguţei Vasilescu) fac din Victor Ponta un Erou martir al Abuzurilor Sistemului.
Potrivit Codului PSD, Victor Ponta nu poate fi pus pe listele PSD.
La rîndu-i, Liviu Dragnea, încredinţat că dacă se tîrăşte în faţa DNA va scăpa, s-a grăbit să confirme acuzaţiile DNA.
Ce motiv mai bun putea fi găsit pentru ca Victor Ponta să fie împins să plece din PSD pentru preşedinţia PRU?
De ce ar fi nevoie ca Victor Ponta să fie împins să plece din PSD?

Păi cum de ce?

  1. Cu un PSD din care face parte Victor Ponta, Liviu Dragnea nu şi-ar putea vinde partidul viitorului Guvern de Uniune Naţională, condus de Dacian Cioloş.
  2. Victor Ponta, plecat din PSD, şi ajuns la PRU e un cadavru politic.
    Ca şef al PRU – aşa cum am mai scris – poate fi vedetă în România.
    Nu poate fi niciodată premier.

Vorbeam de Operațiunea Dacian Cioloș – Om de Stat, menită a pregăti terenul pentru Guvernul de PNL-PSD condus de „omul de stat Dacian Cioloș”.
Putem vorbi astfel că Împingerea lui Victor Ponta la șefia PRU face parte din Operațiunea Guvernul de Uniune Națională, adevăratul Guvern al Meu al lui Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: