Cum se reduc costurile prin facturarea on-line

Cum se reduc costurile prin facturarea on-line

O aplicaţie pe internet pentru facturări este mai ieftină, întrucât nu necesită investiţii în licenţe şi în echipamente ori upgrade.

Cum tot mai multe aplicaţii de business se mută pe internet, nici facturarea nu poate rămâne în afara tendinţei, potrivit unei analize a revistei "Capital".

"Multe dintre programele clasice de contabilitate şi gestiune a facturilor sunt complexe şi greoaie, ceea ce le face dificil de folosit de către utilizatorii de business", spune Dragoş Cernahoschi, fondatorul conteq.ro.

Printre avantajele folosirii unei aplicaţii pe internet se numără back-up implicit al datelor, serviciul de suport tehnic inclus în abonament şi, nu în ultimul rând, costuri semnificativ mai mici (atât costurile iniţiale, cât şi costurile totale), datorită faptului că o aplicaţie pe internet nu necesită investiţii în licenţe şi în echipamente, infrastructură, up grade, iar mentenanţa este asigurată de furnizor. Accesul se face prin internet, pe baza contului de utilizator, aşa cum se accesează şi contul de e-mail, de exemplu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tarifele mici, marele atu

Preţul abonamentului pentru un astfel de serviciu este cât se poate de flexibil. La conteq.ro, de exemplu, există patru variante de abonament, de la una la 12 luni, începând de la 10,23 lei/ cont/lună (TVA inclus).

Pe site-ul netcontab.ro, abonamentul pe şase luni costă 250 de lei, iar cel pentru un an costă 350 de lei. La birouldefacturi.ro, abonamentul lunar costă cinci lei şi include emiterea a zece facturi, următoarele 90 fiind taxate cu 0,3 lei/factură. Mai toate siteurile oferă o perioadă (de obicei, o lună) în care aplicaţia poate fi folosită gratuit.

Riscurile pe care le implică un astfel de sistem sunt minime. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să se asigure că firma nu este una fantomă şi că respectă toate reglementările domeniului. 5 lei pe lună este nivelul de la care încep să îşi stabilească preţurile abonamentelor firmele care oferă servicii de facturare on-line