Cum se prepară cel mai cremos, savuros şi lejer desert, îndrăgit de pe vremea bunicilor. Tortul diplomat pentru Postul Crăciunului

Cum se prepară cel mai cremos, savuros şi lejer desert, îndrăgit de pe vremea bunicilor. Tortul diplomat pentru Postul Crăciunului Sursa: Pixabay

Există o rețetă de post, cu adevărat delicioasă, pe care nu trebuie s-o rataţi. Tortul diplomat se făcea încă de pe vremea bunicilor, dar şi astăzi este la fel de apreciat, fiind în topul preferințelor celor care adoră dulciurile.

Pentru că am intrat majoritatea dintre noi în Postul Crăciunului, asta nu înseamnă că nu avem voie să ne răsfățăm cu un desert pe măsură.  Tortul Diplomat cu fructe multe şi frișcă, este o rețetă clasică şi foarte veche. Mai mult decât atât, acest desert se face foarte repede.

Ingredientele necesare pentru tortul Diplomat cu frişcă şi fructe

Pentru a pregăti un minunat diplomat de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cana (200 ml) cu apă, 1/2 cană cu ulei, 2 căni cu făină, 1/2 cană cu zahăr, 6 linguri pline cu miere, o linguriță cu cacao pentru culoare, un plic de praf de copt.

Pentru topping aveți nevoie de un strat gros de frișcă vegetală bătută și amestecată cu bucăți de kiwi, ananas și mandarine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îndrăgostiți iremediabil de prăjitura diplomat? Există și o rețetă de post, cu adevărat fantastică

Glazura se obține din 100 ml apă, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri cu gelatină vegetală. Dacă nu aveți la îndemână un astfel de produs, fierbeți puțin ananas cu câteva linguri cu zahăr, apă și suc până se transformă într-un sirop care atunci când se răcește se întărește. Mod de preparare

Cum se prepară tortul Diplomat

Pentru a prepara blatul amestecați toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă. Puneți totul într-o tavă care a fost tapetată cu hârtie de copt. Introduceți în cuptorul preîncălzit pentru jumătate de oră. Introduceți scobitoarea în aluat pentru a vedea când este făcut.

Scoateți hârtia de copt și lăsați la răcit tot în tavă. Bateți frișca și amestecați la final cu bucățelele de fructe care au fost bine scurse. Dacă vreți să fie mai acrișor, adăugați în frișcă jumătate din zeama unei lămâi.

Crema de frișcă și fructe se pune peste blat într-un strat cât mai gros și se nivelează. După ce gelatina este dizolvată, adăugați două lingurițe cu zahăr și cât este lichidă, acoperiți cu glazura toată prăjitura. Dacă folosiți siropul de ananas, se pune acesta. Introduceți apoi la frigider, lăsați la răcit, porționați și serviți.

Reţetă recomandată de infoactual.ro.