Potrivit celor ce relatează The Independent, corpul ar fi stat în congelator 11 ani. Poliţia a descoperit resturile după ce a găsit un alt cadavru, acela al soţiei Jeanne Souron-Mathers, de 75 de ani.  În prezent se cercetează cauza morţii.

Femeia ar fi murit în patul său în circumstanţe naturale, în timp ce o autopsie va stabili cauzele morţii soţului
Corpul din congelator, în fapt, a fost identificat ca fiind al lui Paul Edwards Mathers de 69 de ani. Ofiţerul de poliţie Jeremy Hansen a afirmat că l-a găsit complet intact într-un congelator orizontal din casă.

Anchetatorii nu ştiu deocamdată cum a murit şi dacă soţia sa e implicată, dar suspectează că a hotărât să-l păstreze în toată această perioadă ca pe un trofeu. Pe baza mărturiilor locuitorilor din complexul rezidenţial, aceştia declară că nu l-au mai văzut pe Mathers de cel puţin 11 ani, timp în care acesta a stat „liniştit” la păstrare.

„Nu se observă nicio traumă vizibilă, dar resturile au fost trimise la medicul legist pentru verificări de specialitate”, a declarat poliţistul. Souron-Mathers locuia în apartament din 2007 în oraşul Tooele, care se află la aproximativ 25 de mile vest de Salt Lake City.