Evenimentul Zilei > Social > Cum se mai simte marea actriță Ileana Stana Ionescu? Vești alarmante despre sănătatea ei
Cum se mai simte marea actriță Ileana Stana Ionescu? Vești alarmante despre sănătatea ei

Cum se mai simte marea actriță Ileana Stana Ionescu? Vești alarmante despre sănătatea ei

La finalul unei cariere prodigioase, Ileana Stana Ionescu trăiește retrasă de lume, iar starea sănătății sale nu este prea bună.

Ileana Stana-Ionescu  este una dintre ultimele mari artiste ale scenei rămase în viață, după ce în ultimii ani le-am pierdut pe Stela Popescu, Cristina Stamate, Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu și, luna trecută, Draga Olteanu-Matei.

60 de ani de carieră și 300 de roluri

După o carieră de peste 60 de ani, actrița Ileana Stana-Ionescu s-a retras din activitate și își petrece zilele alături de soțul său, actorul Andrei Ionescu, în vila lor din nordul Capitaliei. La 84 de ani, aceasta se descurcă destul de greu și abia mai iese din casă.

În urmă cu doi ani, actrița s-a retras din lumina reflectoarelor și a fost omagiată cu „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Din cauza vârstei înaintate, actrița abia poate să se miște și își petrece majoritatea timpului în pat sau în fotoliu, relatează Cancan.

„Stă în pat și în fotoliu, atât. Este ajutată de soț și de o femeie care vine să le facă mâncare și curățenie. Dacă face câțiva pași prin casă, obosește foarte tare și nu mai poate respira. Nu mai iese din casă aproape deloc. Nu are o boală gravă, ci pur și simplu are o bătrânețe mai grea. Soțul ei îi pune casete cu filme vechi românești, se mai uită și la știri, la politică”, ar fi declarat surse din apropierea marii actrițe.

Îi duce dorul fiului 

Ileana Stana-Ionescu este fericită alături de soțul său, cei doi sunt împreună de aproape 7 decenii și formează un cuplu redutabil. Însă ceva îi umbrește fericirea actriței, este vorba de fiul său Andrei. Băiatul este medic în Statele Unite ale Americii, iar actrița îl vede doar de două ori pe an. Deși este departe, Andrei își sună mama de două ori pe săptămână pe videocall și îi trimite lunar buchete de flori, scria Impact.

„Când vorbim la telefon și ne facem declarații, totul e perfect. Dar simt nevoia atingerii lui”, a declarat actrița în urmă cu doar câteva luni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE