Evenimentul Zilei > Justitie > Cum scapă șefa CSM de revocare? Nu s-a întrunește majoritatea prevăzujtă de lege
Cum scapă șefa CSM de revocare? Nu s-a întrunește majoritatea prevăzujtă de lege

Cum scapă șefa CSM de revocare? Nu s-a întrunește majoritatea prevăzujtă de lege

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a scăpat de procedura de revocare, întrucât la întrunirea Adunării Generale a Judecătorilor nu s-a întrunit majoritatea prevăzută de lege.

Azi, 21 mai 2019, la sediul Curţii de Apel Cluj s-a întrunit Adunarea Generală a Judecătorilor, la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor Curţii de Apel Cluj, pentru discutarea iniţierii procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Solicitarea a fost respinsă, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege”, se precizează în comunicatul remis de Curtea de Apel Cluj.

Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Braşov a iniţiat, în 25 februarie, procedura de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a Liei Savonea, preşedintele CSM, pentru că ar fi iniţiat, în 29 ianuarie, modificarea Legii nr.303/2004 şi a Legii nr. 304/2004, în lipsa unei hotărâri a Plenului CSM.