Cum să plăteşti mai puţin pentru vacanţă în 2011

Cum să plăteşti mai puţin pentru vacanţă în 2011

Dacă v-aţi hotărât din timp asupra destinaţiei de concediu şi dispuneţi de suma integrală sau de un avans, veţi plăti cu zeci de euro mai puţin.

Dacă vă plătiţi excursia cu trei luni înainte şi dacă plecaţi cu mai mulţi prieteni, aveţi şansa să obţineţi cele mai mici preţuri pentru vacanţa de vară. Agenţiile de turism oferă diverse reduceri şi promoţii, mai ales pe perioada evenimentelor de profil, precum Târgul de Turism al României, care se desfăşoară începând de ieri până duminică la Romexpo, în Bucureşti.

Reducerile pentru rezervările timpurii ale pachetelor de vacanţă sunt cuprinse, pe perioada târgului, între 8 şi 20% din preţul normal al acestora. Trebuie avut în vedere că rezervările se fac cu cel puţin trei luni înainte de data plecării şi va trebui să achitaţi un avans sau chiar suma integrală până la data specificată de agenţie. De asemenea, multe dintre agenţiile prezente la târg oferă un pachet gratis la nouă pachete achiziţionate de acelaşi grup sau reduceri de până la 70% pentru copii.

Cât alocă românii pentru concedii în 2011

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai căutate, dar şi promovate oferte în 2011 continuă să fie cele cu destinaţii clasice, precum Turcia, Grecia şi Bulgaria. În cazul Greciei, eliminarea taxei de aeroport a făcut ca ofertele să devină cu până la 20% mai ieftine faţă de anul trecut.

Ca buget, vizitatorii târgului au în plan alocarea unor sume cuprinse între 400 şi 550 de euro de persoană, cei mai mulţi dintre ei fiind interesaţi de achiziţionarea unor pachete de tip charter cu mesele incluse. O pondere mare o au şi cei care aleg vacanţe ieftine, cum sunt cele pe litoralul bulgăresc, unde preţurile pentru un sejur pornesc de la 150 de euro.

Egiptul, ţară unde turismul a fost puternic afectat de recentele evenimente sociale, face eforturi susţinute pentru a reintra în topul destinaţiilor de vacanţă. Concret, ofertele pentru această ţară sunt cu 15-25% mai ieftine faţă de anul trecut.