Cum să ai noroc în viaţă. Reţeta lui Donald Trump

Cum să ai noroc în viaţă. Reţeta lui Donald Trump

Miliardarul Donald Trump are câteva reguli pe care le indică drept esenţiale pentru reuşită. Printre ele se numără şi "Cele mai importante lucruri în viaţă sunt relaţiile şi sănătatea!"

Să-ţi placă la nebunie ceea ce faci, să nu te plictiseşti, să treci prin greutăţi! Lucruri aparent simple… Indicaţiile celebrului om de afaceri Donald Trump devin complicate dacă sunt aprofundate! "Ai nevoie de iubire, ai nevoie de încredere, ai nevoie de sex, ai nevoie de o mulţime de lucruri, fiecare dintre ele foarte complicat!", spune Donald Trump, care nu pierde niciodată ocazia de a-şi expune filosofia specială în ceea ce priveşte "cum să te descurci în viaţă".

Bărbatul cu păr ciudat ("Sunt tuns aşa de ani de zile, nu o să mă schimb şi atenţie: cea mai mare parte a părului e a mea!") şi cravate roz a ajuns să "dicteze moda" şi în ceea ce priveşte împlinirea pe plan personal şi social, dominând universul american al cărţilor de succes în acest domeniu.

Atunci când Trump ţine o conferinţă despre bani şi reuşită, biletele se vând cu luni întregi înainte. "Reţeta" omului de afaceri se bazează pe faptul că omenirea nu se satură niciodată de reţetele fericirii şi norocului!

Ne puteți urmări și pe Google News

În stil mare, cu vise nebuneşti

"Cele mai importante lucruri în viaţă sunt relaţiile şi sănătatea! De aici îşi trage seva acel ceva numit noroc", spune omul de afaceri. "Dacă tot ai o minte şi vise proprii, gândeşte în stil mare. Este foarte simplu să stai liniştit şi să aştepţi ca viaţa să se întâmple, să iei doar ce ai la îndemână şi să urmezi cursul stabilit de alţii. Nu te costă nimic să gândeşti cât mai înalt, să ai vise cât mai nebuneşti, să speri dincolo de limitele unei bogăţii comune. Din aceste vise oamenii mari îşi extrag puterea şi ambiţia. Şi dacă vei gândi în stil mare, vei reuşi în stil mare, nu se poate altfel!".

Tot el adaugă însă că trebuie să te naşti cu suficientă inteligenţă… "Mulţi oameni au impresia că am început să fac afaceri finanţat de tatăl meu. Adevărul este că atunci când am intrat în diverse business-uri, eram practic falit. Tatăl meu nu îmi mai dădea bani de o lungă perioadă de timp, ceea ce mi-a servit ca o bună lecţie. Asta reprezintă de fapt, formula îmbogăţirii: să munceşti din greu făcând ceea ce iubeşti", spune cel care se află tot timpul în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

"Fii dispus să ieşi din zona ta de confort şi să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut vreodată. Vei căpăta o nouă perspectivă asupra vieţii, care se va răsfrânge asupra tuturor lucrurilor pe care le faci".

Dietetic şi fără perdele

Nu vă închipuiţi că toată lumea îi soarbe vorbele lui Trump. Criticile la adresa megalomaniei, superlativelor şi hiperbolelor lui sunt nemăsurate. El are însă un "secret": este sincer, uneori de o sinceritate debordantă, după cum avea să remarce nu demult şi revista "Paris Match", care a realizat un interviu nonşalant cu omul de afaceri: "Spre deosebire de bogaţii care cultivă limbajul de lemn, care se ascund în spatele unei armate specializate în relaţii publice sau în spatele bodyguarzilor, Trump cultivă transparenţa. Uşile biroului său sunt deschise tot timpul, duce o viaţă fără perdele".

Nu mănâncă mult, de obicei îşi începe ziua cu o băutură dietetică şi susţine că n-a băut în viaţa lui nici un pahar de alcool şi nici o ceaşcă de cafea!

"Îmi place să-mi creez provocări, chiar dacă uneori îmi complic existenţa. Fac totul prin prisma omului de afaceri. Din instinct. Chiar dacă intru într-o farmacie să-mi cumpăr cremă de ras, intru cu intenţia să găsesc cel mai bun dealer pentru crema de ras".

"Am mereu jucăriile mele, dar astea nu sunt decât jucării. Ele nu au o semnificaţie deosebită. Ele îţi dau libertatea". Şi apropo de libertate, magnatul înşiră o serie de învăţăminte care, dincolo de aparenţa "heirupistă", dă un imbold numai prin simpla ei citire parcă! "Să nu îşi fie frică să-ţi prezinţi ideile! Ridică-te şi arată lumii că ai ceva de spus!", "Încrederea în sine este foarte importantă şi trebuie cultivată", "Trebuie să fii loial", "În afaceri este mai bine să asculţi decât să vorbeşti", "Păstrează intactă imaginea ta profesională", "Fă-te remarcat prin etică", "Întotdeauna trebuie să ai pregătit un discurs despre cariera ta"…

"Fă-o!"

În copilărie, omul nostru construia clădiri din cuburi… "Cum n-aveam destule, i-am cerut fratelui meu mai mic Robert să îmi împrumute câteva. El mi-a zis să i le dau înapoi când termin. Le-am folosit pe toate, şi pe ale mele, şi pe ale lui, iar la final aveam o clădire superbă! Înţelegeţi ce vreţi de aici… În esenţă, viaţa mea este o convorbire telefonică nesfârşită. De fapt, viaţa este ceea ce faci aşteptând moartea. Expresia este groaznică, tristă, dar adevărată!".

Dacă te desconsideri, dacă părinţii îţi tot spun că nu eşti bun de nimic, dacă la şcoală eşti tot timpul dat exemplu drept oaia neagră "tu continui să crezi în aceste prostii, iar oamenii din jurul tau vor simţi asta şi instinctiv nu vor dori să fie în preajma ta. Mergi la un psiholog dacă este necesar şi repetă-ţi în fiecare dimineaţă că eşti cel mai bun!".

Şi, "dacă senzaţia din stomac nu este una bună, dacă instinctul te împinge să renunţi sau să amâni, fă-o!".

Miliardarul nu ezită să ne avertizeze: "Aveţi grijă, lumea e un loc periculos!". Nouă ne spui, domnule Trump! <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/nif5DTHRnZo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Ai nevoie de iubire, de încredere, de sex, ai nevoie de o mulţime de lucruri, fiecare dintre ele foarte complicat!" DONALD TRUMP, miliardar

IMBOLD

Gândirea negativă ucide concentrarea

Trump consideră că este foarte important să gândim pozitiv, deşi este greu: "Gândirea negativă, mai ales când este vorba despre tine însuţi şi despre propriile tale perspective de succes, îţi va ucide concentrarea şi îţi va ucide orice şansă de a avea succes. Aşa că învaţă să-ţi stăpâneşti mintea. Nu te lăsa cuprins de furie. Desigur, trebuie să fii dur, însă pierderea autocontrolului nu este un semn de duritate, este un semn de slăbiciune. Îţi distruge focalizarea şi îţi anulează concentrarea".

Tot el subliniază că să treci prin greutăţi este un lucru minunat (!), deşi oamenii care au trecut cu adevărat prin greutăţi ar putea băga mâna în foc că nu este chiar atât de minunat… <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Lfxg3CBeS8I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ZCNuiyN3yR4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0tJ4GOQIM80" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>