Evenimentul Zilei > Social > Cum reușea o româncă din Marea Britanie să sustragă ceasuri de lux de la bătrânii bogați. Femeia, membră a unui grup infracțional organizat
Cum reușea o româncă din Marea Britanie să sustragă ceasuri de lux de la bătrânii bogați. Femeia, membră a unui grup infracțional organizat

Cum reușea o româncă din Marea Britanie să sustragă ceasuri de lux de la bătrânii bogați. Femeia, membră a unui grup infracțional organizat

O româncă plecată în Marea Britanie, ce făcea parte dintr-o grupare de hoți de ceasuri de lux, cunoscuți drept „Rolex Rippers”, a ajuns după gratii. Aceasta a fost acuzată de comiterea infracțiunii de furt, după ce a sustras un ceas de circa 20.000 de euro de la un pensionar, sub pretextul unei îmbrățișări.

Numele inculpatei este Ștefania Tinică, în vârstă de 40 de ani. După ce a furat ceasul de 20.000 de euro, femeia a încercat să repete fapta, împreună cu un alt complice, vrând să sustragă un ceas de 12.000 de euro ce aparținea unui alt bărbat, care a sesizat mișcarea și s-a îndepărtat.

Femei din Europa de Est, membre ale unui grup infracțional organizat din Marea Britanie

Românca este suspectă în mai multe alte dosare de furt, fapte petrecute în mai toate orașele Regatului Unit, tehnica fiind una simplă: Victimelor, bătrâni de pe stradă, posesori de ceasuri scumpe, li se promitea o îmbrățișare și un sărut din partea româncei, care între timp reușea să sustragă obiectele de valoare.

Mare parte dintre complicii Ștefaniei Tinică ar fi tot femei, spun anchetatorii britanici, toate din Europa de Est, gruparea lor având la activ peste 30 de furturi de acest tip în sudul Angliei, doar în anul 2021. Incidente similare au fost raportate în Dorset, Hampshire, West Sussex, Surrey și Gloucestershire.

În decembrie 2021, Poliția din Hampshire anunța că cercetează circa 30 de incidente în care victimele au fost deposedate de ceasurile lor, chiar pe stradă.

Românca din Marea Britanie, furturi pe bandă rulantă

În mai 2021, Ștefania Tinica, singura membră a grupării care a fost condamnată, reușea să fure un Rolex Submariner de 16.000 de lire sterline, chiar în timp ce se afla lângă clubul exclusivist de golf Parkstone din Poole, Dorset. Femeia l-a oprit pe un bărbat de 75 de ani, după care l-a îmbrățișat și, la scurt timp după, a urcat într-o mașină și a plecat, britanicul realizând apoi că a rămas fără ceasul de la mână.

Camerele de supraveghere din zonă au fost analizate de Poliție, reușind astfel să o identifice pe făptașă. Aceasta a fost arestată în luna noiembrie a anului trecut. Pentru că și-a recunoscut faptele, Tinică a fost condamnată la 40 de luni de închisoare, conform Digi 24.