Evenimentul ZileiSocialUn bărbat a primit în contul bancar 286 de salarii, în loc de unul singur. Deși a promis că va restitui banii, angajatul a dispărut fără urmă

Un bărbat a primit în contul bancar 286 de salarii, în loc de unul singur. Deși a promis că va restitui banii, angajatul a dispărut fără urmă

Un bărbat a primit în contul bancar 286 de salarii, în loc de unul singur. Deși a promis că va restitui banii, angajatul a dispărut fără urmă
Un bărbat din Chile a primit, în luna mai 2022, nu mai puțin de 286 de salarii în loc de unul singur, dintr-o greșeală. După retragerea banilor din cont, fostul angajat și-a trimis demisia printr-o firmă de avocați, după care a dispărut fără urmă, deși a promis că va restitui suma necuvenită.

În mai 2022, cel mai mare producător de mezeluri din țara sud-americană, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), prin departamentul de resurse umane, a virat în contul unui angajat mai bine de 281 de milioane de pesos chilieni (circa 190.000 de dolari), conform presei din Chile.

Un bărbat a primit 190.000 de euro drept salariu, din greșeală

Bărbatul a retras întreaga sumă de la bancomat, eroarea fiind sesizată abia pe 30 mai, de către un asistent de birou, care l-a înștiințat pe directorul adjunct în legătură cu plata eronată. Șefii companiei Cial au confirmat faptul că, în urma unei greșeli, cele 286 de salarii au fost virate angajatului respectiv, informându-l că trebuie să restituie banii.

Acesta a asigurat reprezentanții companiei de faptul că va merge la bancă pentru a returna banii, însă când departamentul financiar l-a contactat din nou pe bărbat, acesta nu a mai răspuns apelurilor.

Fostul angajat spune că nu are de gând să restituie banii

Un avocat angajat de inculpat a fost trimis de acesta la sediul companiei, comunicând șefilor Cial faptul că eroarea nu este cauzată de clientul pe care-l reprezintă și că acesta nu are de gând să restituie suma, iar pe data de 2 iunie, fostul angajat și-a trimis demisia, tot prin intermediul avocaților.

Acum, bărbatul a părăsit localitatea unde domicilia, iar reprezentanții companiei au decis să-l dea în judecată, pentru a reuși să recupereze pagubele financiare, conform Stirileprotv.ro.

O femeie din SUA a refuzat să înapoieze  suma de 1,2 milioane de dolari, virată tot din greșeală

O femeie din SUA s-a trezit, peste noapte, cu o avere de 1,2 milioane în cont, bani care îi fuseseră virați din greșeală. În loc să anunțe imediat banca, femeia a pus repede în aplicare un plan pentru „investirea” în interes propriu a sumei respective. Însă toată situația s-a întors împotriva ei, iar în aprilie 2021 a fost arestată, potrivit ABC News.

Tânăra Kelyn Spadoni (33 ani), fost dispecer la biroul șerifului dintr-o suburbie a orașului New Orleans, a constatat cu uimire, în luna februarie 2021, că în contul ei a ajuns suma de 1,2 milioane de dolari. Banii au fost virați de o companie de servicii financiare, în urma unei erori făcute de un angajat al acesteia. Spadoni ar fi trebuit să primească de la aceeași firmă suma de 85 de dolari. Nu s-a gândit nici măcar o secundă să anunțe eroarea sau să înapoieze suma. În schimb, a transferat rapid întreaga sumă în alte conturi și și-a cumpărat o mașină nouă și o casă.

Kelyn Spadoni și-a cumpărat o mașină nouă și o casă

Între timp, firma și-a dat seama de eroarea comisă și a încercat să o contacteze pe Kelyn Spadoni pentru a remedia situația. Dar a fost în zadar, fiindcă femeia nu a mai răspuns la telefon. Firma a trimis, în același timp, și o notificare la bancă, pentru blocarea contului. Însă era deja târziu, pentru că banii nu mai erau în contul respectiv.

Prin urmare, firma de investiții financiare a dat-o în judecată pe Spadoni. Între timp, șefii ei au aflat de toată întâmplarea și au concediat-o. Era angajata Jefferson Parish Correctional Center de peste 4 ani, mai notează ABC News. O instanță a decis arestarea ei sub acuzații de furt, fraudă bancară și transmitere ilegală de fonduri monetare. În cursul anchetei s-a stabilit că în contractele încheiate cu clienții lor, firma de investiții precizează explicit că în cazul virării unor sume necuvenite, aceștia au obligația să le returneze.

Acuzata a fost eliberată contra unei cauțiuni de 50.000 dolari. Potrivit sursei citate, firma a recuperat deja cea mai mare parte din suma virată din greșeală.


Accesează: