Evenimentul Zilei > Monden > S-a trezit din greșeală cu o comoară în cont și a păstrat-o. Gestul a costat-o scump
S-a trezit din greșeală cu o comoară în cont și a păstrat-o. Gestul a costat-o scump

S-a trezit din greșeală cu o comoară în cont și a păstrat-o. Gestul a costat-o scump

O femeie a refuzat să înapoieze o adevărată avere, de 1,2 milioane de dolari care i-au fost virați, din greșeală, în cont. Prețul plătit a fost mare.

O femeie din SUA s-a trezit, peste noapte, cu o avere de 1,2 milioane în cont, bani care îi fuseseră virați din greșeală. În loc să anunțe imediat banca, americanca a pus repede în aplicare un plan pentru „investirea” în interes propriu a sumei respective. Însă toată situația s-a întors împotriva ei, iar în cursul săptămânii trecute ea a fost arestată, potrivit ABC News.

Kelyn Spadoni și-a cumpărat o mașină nouă și o casă

Tânăra Kelyn Spadoni (33  ani), fost dispecer la biroul șerifului dintr-o suburbie a orașului New Orleans, a constatat cu uimire, în luna februarie, că în contul ei a ajuns suma de 1,2 milioane de dolari. Banii au fost virați de o companie de servicii financiare, în urma unei erori făcute de un angajat al acesetia. Spadoni ar fi trebuit să primească de la aceeași firmă suma de 85 de dolari. Nu s-a gândit nici măcar o secundă să anunțe eroarea sau să înapoieze suma. În schimb, a transferat rapid întreaga sumă în alte conturi și și-a cumpărat o mașină nouă și o casă.

Între timp, firma și-a dat seama de eroarea comisă și a încercat să o contacteze pe Kelyn Spadoni pentru a remedia situația. Dar a fost în zadar, fiindcă femeia nu a mai răspuns la telefon. Firma a trimis, în același timp, și o notificare la bancă, pentru blocarea contului. Însă era deja târziu, pentru că banii nu mai figurau în contul respectiv.

Prin urmare, firma de investiții financiare a dat-o în judecată pe Spadoni. Între timp, șefii ei au aflat de toată întâmplarea și au concediat-o. Era angajata  Jefferson Parish Correctional Center de peste 4 ani, mai notează ABC News. În cursul săptămânii trecute, o instanță a decis arestarea ei sub acuzații de furt, fraudă bancară și transmitere ilegală de fonduri monetare. În cursul anchetei s-a stabilit că în contractele încheiate cu clienții lor, firma de investiții precizează explicit că în cazul virării unor sume necuvenite, aceștia au obligația să le returneze.

Acuzata a fost eliberată contra unei cauțiuni de 50.000 dolari. Potrivit sursei citate, firma a recuperat deja cea mai mare parte din suma virată din greșeală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.