Evenimentul Zilei > Justitie > GAFĂ MONUMENTALĂ. O casieră a dat rest o SUMĂ URIAŞĂ de bani din GREŞEALĂ
GAFĂ MONUMENTALĂ. O casieră a dat rest o SUMĂ URIAŞĂ de bani din GREŞEALĂ

GAFĂ MONUMENTALĂ. O casieră a dat rest o SUMĂ URIAŞĂ de bani din GREŞEALĂ

Clienta unei case de schimb valutar a primit o sumă uriaşă de bani, din greşeală. A schimbat 1.200 de euro şi a încasat contravaloarea a 12.000 de euro.

Clienta unei case de schimb valutar a primit o sumă uriaşă de bani, cu acte în regulă, de la o casieră neatentă, din Petroşani. Tânăra a vrut să schimbe 1.200 de euro şi a primit restul la 12.000 de euro, adică cu aproape 50.000 de lei în plus.

Incidentul a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute. Cea care a schimbat suma de bani a fost o femeie din localitatea Aninoasa care a primit bonul cu suma corespunzătoare schimbului valutar de 1.200 de euro, dar a încasat 48.700 de lei în plus.

Greşeala a aparţinut unei proaspete angajate a casei de schimb valutar. „Am încercat pe toate canalele avute la dispoziţie să dăm de femeia care primise banii. Am anunţşat pe Facebook, la prieteni şi am cerut şi sprijinul poliţiştilor”, a declarat, vineri, pentru #Gazeta de dimineaţă, Ionuţ Budilică, administratorul casei de schimb valutar.

Ionuţ Budilică a pus la dispoziţia poliţiştilor atât imaginea femeii care încasase banii, cât şi datele ei de identificare.

În cele din urmă, pe baza datelor de identitate ale tinerei din Aninoasa, poliţiştii au dat de urma ei, iar femeia a recunoscut că a încasat suma mare de bani în plus  şi a returnat-o.

Omul de afaceri a spus totodată că tânăra casieră care a greşit este angajată de câteva zile în firma sa şi nu a sancţionat-o în niciun fel pentru că e „uman să şi greşeşti”.

„Suntem sortiţi greşelii. O păstrez ca angajată pentru că dacă lucrează la mine înseamnă că vrea să lucreze. Altfel era pe stradă ca mulţi alţii”, a subliniat omul de afaceri din Târgu Jiu. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.