Cum puteți prepara acasă Kurtos Kalacs. Desertul care face furori în România

Cum puteți prepara acasă Kurtos Kalacs. Desertul care face furori în România Sursa: Anton Eine | Dreamstime.com

Kurtos Kalacs este un preparat tradițional unguresc. Este un desert delicios, care se poate face și acasă. Nu aveți nevoie de ustensile speciale. Puteți folosi cutii de bere.

Kurtos Kalacs este unul dintre cele mai apreciate deserturi ungurești. Puteți să îl preparați ușor și acasă, chiar dacă nu aveți forma specială sau un grătar cu cărbuni.

Pentru realizarea aluatului aveți nevoie de 750 de grame de făină, 30 de grame de drojdie, 300 de ml de lapte călduț, 100 de grame de unt, 60 de grame de zahăr și două ouă. Pentru glazură aveți nevoie de unt topit, zahăr, nucă sau scorțioară, după gust.

Cum se prepară aluatul

Făina se toarnă într-un bol și se face o gaură la mijloc, în care se așează drojdia. Se adaugă apoi laptele călduț și se amestecă bine până când drojdia se divolvă complet. Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie și se lasă 15 minute pentru ca drojdia să se activeze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Separat, se amestecă untul topit, zahărul și ouăle, apoi se toarnă peste aluat și se frământă bine. Compoziția se lasă apoi la dospit timp de o oră.

Până când aluatul se „umflă“ puteți să vă pregătiți intrumentele. În locul formei sepciale de Kurtos Kalacs, puteți folosi cutii de bere. Este foarte important ca acestea să fie acoperite foarte bine cu folie de aluminiu. Apoi, se unge cu unt pentru ca aluatul să nu se lipească.

20 de minute la cuptor

După a dospit (și-a dublat volumul), aluatul se întinde și se taie fâșii subțiri. Acestea se înfășoară apoi pe cutiile de bere. În mod normal Kurtos-ul se coace pe cărbuni încinși, dar poate fi preparat și la cuptor la o temperatură de 200 de grade.

Se lasă la copt 20 de minute. După primele zece minute colacii se scot din cuptor, se ung cu unt și se presară cu zahăr. Apoi se mai lasă la copt încă zece minute. Puteți să îi presărați și cu nucă sau scorțișoară după gust. La final, se scot din cuptor și se lovește capătul cutiei de bere de o suprafață dură. Colacul ar trebui să alunece ușor, potrivit retete.unica.ro.