Rețeta perfectă pentru un celebru preparat unguresc. Poate fi servit atât sărat, cât și dulce

Rețeta perfectă pentru un celebru preparat unguresc. Poate fi servit atât sărat, cât și dulce

Acest preparat este unul tradițional unguresc, iar rețeta originală are peste un secol. Nu necesită ingrediente complicate și nici tehnici speciale. Poate ține locul unui mic dejun consistent, dar poate fi servit și ca desert.

Rețeta originală de langoși ungurești nu este deloc complicată, dar trebuie respectată cu strictețe. Aluatul se prepară foarte ușor și nu necesită timp mult de dospire.

Aluatul perfect

Aluatul de langoși se prepară simplu doar cu apă, făină, drojdie, sare și puțin zahăr. Atenție mare însă la textură. Aluatul pentru langoși trebuie să fie mai moale decât cel folosit pentru pâine. Dacă acesta este prea dens, atunci langoșii nu vor fi pufoși.

Drojdia și zahărul se amestecă bine într-un bol până când totul se transformă într-o pastă. Se adaugă apoi două-trei linguri de apă și o linguriță de făină. Se amestecă până când toată compoziția se omogenizează. Acești primi pași sunt foarte importanți pentru un aluat perfect. Acoperiți bolul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l zece minute la temperatura camerei pentru ca drojdia să se activeze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată încheiată această operațiune, cerneți restulul de făină într-un alt bol. Adăugați apoi drojdia activată și turnați treptat apa caldă. Amestecați în permanență. După ce ingredientele s-au omogenizat, lăsați aluatul la dospit cam o oră. Nu este nevoie să îl frământați. Veți știi că este gata atunci când și-a dublat volumul.

Prăjiți în ulei încins

Tot ce trebuie să mai faceți este să modelați langoșii. Luați câte o bucată de aluat, cât să vă încapă în palmă și întindeți-o bine până când capătă o formă rotundă, cu diametrul de 18-20 de cm. Langoșii se prăjesc apoi în ulei încins. Se lasă cam două minute pe o parte și încă două minute pe cealaltă. Dacă vi se pare că sunt prea uleioși puteți să îi lăsați la scurs pe un prosop de hârtie.

Langoșii ungurești se servesc calzi. Dacă doriți să respectați întocmai tradiția trebuie să îi ungeți cu mujdei de usturoi cu smâtână și să presărați peste ei cașcaval ras. Dacă doriți să îi savurați ca desert, puteți doar să îi pudrați cu zahăr, potrivit hellotaste.ro.