Se apropie Ziua Îndrăgostiților, Valentine’s Day, o bună ocazie să-i arăți din nou partenerei tale cât de mult o iubești. Chiar dacă nu sărbătoriți în mod special această zi și nu ai în plan să-i cumperi vreun cadou deosebit, trebuie să-i oferi un frumos buchet de flori. Va fi o surpriză plăcută pentru ea și se va bucura foarte mult. Nu alege însă buchetul în grabă, la întâmplare. Mai bine ascultă sfaturile maeștrilor florari, ca să știi cum să alegi buchetul potrivit și ce greșeli să eviți cu orice preț atunci când cumperi flori de Sfântul Valentin.

Ce flori să alegi

O să vezi, cu siguranță, că de Sfântul Valentin cele mai multe femei primesc buchete cu trandafiri. Este cea mai simplă alegere, dar poate să pară lipsită de imaginație. Încearcă să fii original și discută cu florarul, care îți poate recomanda un buchet de flori frumos combinate, care să țină cont de personalitatea iubitei tale. Un buchet personalizat, unic, va fi cu siguranță apreciat! Dacă știi ce flori preferă partenera ta, comandă un buchet din aceste flori.

Care sunt culorile potrivite pentru buchetul de Sf. Valentin

Poți combina flori de culori diferite sau poți oferi un buchet într-o singură culoare, dacă știi care este culoarea ei preferată sau vrei să-i transmiți astfel și un mesaj. Ține cont de semnificația culorilor, pentru că altfel riști să-i dai femeii care primește florile un semnal pe care poate nu ți-l dorești.

 

Spre exemplu, florile roșii înseamnă pasiune și iubire intensă, cele galbene semnifică dorința de prietenie, iar cele albe puritate, dragoste platonică sau pur și simplu apreciere. În general, dacă vrei să scapi de stresul unei interpretări greșite, cel mai simplu ar fi să eviți culoarea roșie sau roz atunci când oferi flori unor colege sau unor femei de care nu ești foarte apropiat. În schimb, pentru partenera ta un buchet de flori roșii de Sfântul Valentin este o alegere foarte bună, pentru că această culoare intensă va sublinia puterea sentimentelor tale.

Cum îi oferi florile ca un gentleman

Desigur, este bine să însoțești buchetul de flori și cu o mică atenție: o cutie de bomboane de ciocolată sau o sticlă de șampanie. Este obligatoriu să-i scrii și un scurt mesaj, sincer și plin de afecțiune, un bilet pe care să-l găsească alături de buchet. Indiferent că îi vei oferi florile personal sau prin curier, acest mesaj nu trebuie să lipsească: este ocazia ta să-i faci o nouă declarația de dragoste.

 

Dacă locuiți împreună, o poți surprinde plăcut dacă pui la cale o mică surpriză: se va bucura să găsească florile frumos aranjate în vaze, la voi în dormitor, atunci când ajunge acasă. Desigur, cu mesajul scris alături!

 

O altă variantă inspirată, dacă partenera ta e pasionată de flori și de grădinărit, este să-i oferi în loc de clasicul buchet un ghiveci frumos cu flori. Poți alege o orhidee sau o altă floare exotică, pe care ea s-o îngrijească.

 

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, cu siguranță îi vei face partenerei tale o surprinză plăcută și îi vei arăta că ești un adevărat gentleman. Indiferent ce flori vei alege pentru ea, nu uita de mesajul care trebuie să însoțească buchetul și nu-i trimite la birou buchete mari, foarte voluminoase. Nu contează câte fire de flori sunt în buchet, ci doar cât de bine arată și cum i le oferi. În plus, un buchet prea mare este greu de transportat și îi va lăsa impresia că ai făcut acest efort ca s-o impresionezi cu orice preț, nu ca să îi faci o bucurie.