Evenimentul Zilei > Social > Cum îți poți menține pielea tânără chiar și la o vârstă înaintată
Cum îți poți menține pielea tânără chiar și la o vârstă înaintată

Cum îți poți menține pielea tânără chiar și la o vârstă înaintată

Doar pentru că un produs dermato-cosmetic a funcționat cândva pentru tine, asta nu înseamnă că va funcționa întotdeauna. Dr. Glyn Estebanez susține că: „O mulțime de femei își păstrează rutina de îngrijire odată cu trecerea anilor. Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră se schimbă. Ceea ce ai folosit la vârsta de 20 de ani, cu siguranță nu te va mai ajuta atunci când împlinești 50 de ani.”

Dr. Estebanez și dr. Ginni Mansberg, medic generalist, ne oferă cele mai bune sfaturi despre îngrijirea pielii. Ridurile pot să nu fie un subiect de interes în tinerețe, însă acesta este un lucru pentru care trebuie să ne pregătim din timp. Dr Glyn spune: „La o anumită vârstă, este mai bine să previi decât să vindeci. Folosirea unui SPF este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui și pentru a reduce probabilitatea apariției ridurilor, precum și a cancerului de piele.”

Importanța îngrijirii pielii

De asemenea, Dr Glyn susține că vitamina C ajută la menținerea fermității pielii. „Vitamina C este un antioxidant, așa că va proteja pielea de îmbătrânirea prematură indusă de soare și va ajuta la formarea colagenului.”

Atunci când vine vorba de primele semne ale îmbătrânirii pielii, dr. Ginni susține că pielea din jurul ochilor este prima care își pierde fermitatea.  „Are mai puține glande uleioase și mai puțin colagen în comparație cu restul pielii. Acest lucru predispune zona la formarea liniilor fine și la deshidratare.”

Potrivit doctorului Ginni, cofeina este extrem de benefică pentru piele. „Încearcă o cremă de ochi cu cofeină. Cofeina ajută la strângerea vaselor de sânge, ceea ce înseamnă mai puține scurgeri de lichid în zona de sub ochi. De asemenea, stimulează circulația sângelui din jurul ochilor, făcând pielea să arate întinerită.”

Semnele îmbătrânirii 

Pe măsură ce nivelul nostru de colagen începe să scadă începând cu vârsta de 30 de ani, dr. Ginni susține că este foarte importantă creșterea producției de colagen. „Vitamina A (retiniană) este excelentă pentru gestionarea crizelor de acnee, dar ajută și la formarea colagenului.” Există dovezi că vitamina B3 sau niacinamida pot reduce ridurile și hiperpigmentarea.

Pierderea elasticității pielii este o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire și, potrivit doctorului Ginni, poate duce la formarea unor pori vizibili. Dar dr. Ginni ne asigură că există modalități de a combate această afecțiune, cum ar fi utilizarea acizilor alfa hidroxi pe piele, potrivit The Sun