Evenimentul Zilei > International > Cum își recuperează SUA avioanele după o explozie nucleară
Cum își recuperează SUA avioanele după o explozie nucleară

Cum își recuperează SUA avioanele după o explozie nucleară

Forța Aeriană a Statelor Unite a organizat un antrenament de recuperare a aeronavelor supuse radiațiilor, la baza aeriană Little Rock Air Base, Arkansas, se precizează într-un comunicat de știri.

Forța Aeriană a Statelor Unite (US Air Force) a organizat un antrenament de recuperare a aeronavelor supuse radiațiilor, la baza aeriană Little Rock Air Base, Arkansas, se precizează într-un comunicat de știri.

Avioanele de la Escadronul 19 de întreținere a aeronavelor au participat la un exercițiu de formare radiologică de recuperare a aeronavelor. Astfel, s-a dedfinitivat pregătirea chimică, biologică, radiologică și nucleară, prin abilitatea de a supraviețui și de a opera.

Scopul instruirii a fost acela de a continua să atenueze agresiunile și provocările din mediile neprielnice, cu eforturi deliberate care fortifică sistemele de comandă și control și îmbunătățesc supraviețuirea aeronavei.

Scenariul pentru antrenament a fost ca aeronavele să simuleze zborul într-un mediu radiologic folosind uneltele de protecție adecvate. Personalul de pe aeronavă s-a întâlnit cu profesioniști instruiți pentru a-i ajuta să obțină îngrijirea și decontaminarea de care ar avea nevoie, precum și pentru a decontamina mărfurile și aeronava.

Acest antrenament a inclus personal specializat în întreținere a aeronavelor, pregătire medicală operațională, inginerie civilă, pregătire logistică și asistență pentru operațiuni.

În timpul antrenamentului, avioanele au folosit echipamente pentru detectarea și monitorizarea radiațiilor, oferindu-le practică reală pentru acest tip de scenariu.