La Registrul Auto Român se studiază însă mai multe scenarii pentru ca acestea să fie scoase din circulație în viitor, după cum a anunțat directorul tehnic al Registrului Auto Român,

„Până la sfârșitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din UE cuprinde o perioadă de tranziție. Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislația prevede deja că vehiculele cu volan pe partea dreaptă, care sunt introduse în România provenind din state terțe, nu se omologhează. În ceea ce privește vehiculele deja înmatriculate în România, care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca într-un termen rezonabil să fie obligați deținătorii lor să modifice poziția postului de conducere”, a declarat Cristian Bucur, reprezentant al RAR.

Zeci de mii de maşini cu volan pe dreapta circulă acum pe şoselele din ţară. Numai în ultimii trei ani au fost aduse din import aproape 80 de mii de autovehicule, cele mai multe din Anglia. Statisticile Poliţiei Rutiere arată că, în peste 90% din accidentele în care sunt implicate aceste maşini, vinovăţia aparţine şoferului care avea volanul pe dreapta. Manevra de depăşire este dificilă, mai ales pe drumurile cu o singură bandă sau foarte aglomerate.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: