Fundația ProPrietenia Arad a lansat o campanie de informare a arădenilor privind riscurile asociate jocului „Balena albastră”.

Astfel, în fiecare şcoală din județul Arad vor fi convocate comisiile diriginţilor şi se vor organiza şedinţe cu părinţii, pentru a-i avertiza referitor la pericolul la care se expun elevii care joacă astfel de jocuri pe internet. De asemenea, consilierii şcolari vor programa de urgenţă şedinţe de consiliere pentru atenţionarea elevilor cu privire la pericolele la care se expun prin accesarea jocurilor de pe internet.

Campania Fundației Pro Prietenia a fost lansatpă online. „Why be a king if you can’t wear your crown?”, are ca scop informarea publicului larg din Arad cu privire la riscurile asociate acestui joc. Cei care sesizează modificări de comportament în rândul tinerilor sunt rugați să analizeze cu deosebită atenție posibilele surse și să se adreseze autorităților.

Și în Caraș Severin dascălii adolescenților au fost puși în gardă. În plus, poliția, le recomandă părinților să citească cu atenție oferta programelor antivirus pe care le instalează pe calculatoarele folosite de copiii lor, pentru a putea restricționa diverse activități ale acestora.

Citește și: