Evenimentul Zilei > Economie > Cum arată planul de investiții și relansare economică. În teorie, curge „lapte și miere”
Cum arată planul de investiții și relansare economică. În teorie, curge „lapte și miere”

Cum arată planul de investiții și relansare economică. În teorie, curge „lapte și miere”

Planul economic adoptat de Guvern va fi lansat, astăzi. La eveniment participă și președintele Klaus Iohannis.

Guvernul României a anunțat, astăzi, planul adoptat pentru investiții și relansare economică. Măsurile vor fi aprobate în ședința de astăzi și cuprind printre altele granturi nerambursabile, adică bani ce nu mai trebuie returnați. Specialiștii în economie numesc această măsură „helicopter money”.

Măsurile privesc firmele mari, mijlocii și mici, pe angajatori și angajați. Dacă la unele prevederi se cunoaște că sursa de finanțare este reprezentată de fonduri europene, la altele nu se vorbește despre circuitul banilor. Al evenimentul de lansare al planului va fi prezent, în această după-amiază, și președintele Klaus Iohannis.

Iată câteva dintre cele mai importante măsuri anunțate de Guvernul condus de Ludovic Orban:

Sprijin pentru ca programul de muncă să fie unul felxibil. Guvernul va asigura plata unei indemnizații în valoare de 75% din diferența dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului și salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Măsura se aplică doar companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puțin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanțarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE al Comisiei Europene.

Granturi (bani gratis) de 2.000 de euro pentru SRL-urile fără angajați. Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillități; Număr beneficiari: 50.000; Buget: 100 de milioane de euro.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.