Evenimentul Zilei > Justitie > Undeva la Palilula, în Sudul „sălbatic”. Cum ajuns un dezaxat psihic să-și omoare doi vecini cu un pistol artizanal
Undeva la Palilula, în Sudul „sălbatic”. Cum ajuns un dezaxat psihic să-și omoare doi vecini cu un pistol artizanal

Undeva la Palilula, în Sudul „sălbatic”. Cum ajuns un dezaxat psihic să-și omoare doi vecini cu un pistol artizanal

Asasinul, de loc din Timișoara, suferea de depresie și se stabilise de curând în Oltenia împreună cu partenera sa și ea depresivă. Mobilul dublului asasinat a fost o banală ceartă

Până în weekendul acesta, dacă dădeai o căutare pe Google, cu cuvântul cheie „Palilula”, aveai două referințe majore. Una, cum că măruntul sat doljean, aparținător de comuna Bucovăț, ar fi singurul din toată Oltenia care mai are în șeptelul său și bivoli și a doua, referitoare la pelicula lui Silviu Purcărete: „Undeva la Palilula” – film în care este reflectat modul în care un proaspăt medic pediatru se integrează în rurala și „alcoolica” localitate, pe cât de săracă, pe atât de plină de ospețe și orgii. De sâmbătă, referințele cibernetice s-au îmbogățit cu o dublă crimă făptuită de un timișorean cuplat cu o localnică, ambii luați în evidență pentru afecțiuni psihice.

I-a împușcat că n-aveau loc să meargă cu tractorul

Practic, Dragoș Furtună, de 28 de ani, de loc din Timișoara, s-a enervat pe doi vecini de-ai săi, săteni din Palilula, tată și fiu, care i-ar fi cerut săși mute mașina din loc ca să poată trece și ei cu tractorul. Individul, scos din minți, i-a executat cu sânge rece pe cei doi, folosindu-se de o armă de foc artizanală. Mai întâi l-a împușcat mortal pe Ion Trandafir, capul familiei și, ulterior, l-a împușcatat și pe fiul acestuia, care a decedat la spital. Evident, zarva creată a scos vecinii în stradă, care i-au cerut socoteală pentru cele făcute. Orbit de furie, asasinul s-a dus în casă de unde a revenit cu alte arme de foc și a mai împușcat doi oameni. Pe unul în antebraț și pe celălalt în obraz. Apoi, fără nicio explicație, s-a sinucis. Anchetatorii au descoperit în locuința acestuia, printre borcanele cu murături din beci, patru pistoale neletale și o armă cu aer comprimat.

Criminalul era cunoscut cu afecțiuni psihice

Surse judiciare au precizat că atât Dragoş Furtună cât şi concubina sa se aflau sub tratament pentru depresie, cei doi fiind plecaţi anterior în Germania pentru a se trata. „Ştiu că a fost plecat împreună cu concubina sa în Germania. Acum o lună, bunica fetei a venit la primărie să le facă acte pe casă. El nu prea avea contact cu vecinii. Acum a avut o altercaţie cu cei doi pe care i-a omorât şi apoi a ieşit pe drum şi a tras după lume”, a declarat pentru mediafax.ro primarul comunei Bucovăţ, Marius Cristian Tuţă. Oamenii legii urmează să stabilească și de unde a procurat armele tânărul din Timişoara, pentru că acesta nu deţinea permis de portarmă. Mai mult, în urmă cu un an, acesta ar fi publicat pe internet un anunţ referitor la vânzarea unui pistol.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: