Înainte cu aproape o oră ca poliția să-și facă apariția, scandalagiii din Rahova s-au înregistrat live pe Facebook, proclamând revoluția. Incitați din cauza băuturii aceștia amenințau că vor „răsturna” polițilia și jandarmeria, în cazul în care vor interveni.

„Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copiii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm. Așteptăm Poliția! Revoluție! Revoluție!”, se aude unul dintre petrecăreți, conform observator.ro.

Mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit duminică seara pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane desfăşurat în Sectorul 5, fiind folosit şi armamentul din dotare, fără a fi înregistrate însă persoane rănite, a anunţat Poliţia Capitalei.

Intervenția în forță a fost motivată de faptul că mai multe persoane aflate sub influența alcoolului au ieșit în stradă și au provocat un scandal.

„În această seară (ieri n.r.), în jurul orei 20.45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate și urmează a fi conduse pentru audieri. A fost folosit și armamentul din dotare, fără a fi înregistrate persoane rănite. Urmează a se stabili contextul acestuia conflict și persoanele care au participat, urmând a fi dispuse măsurile legale”, au anunțat polițiștii la scurtă vreme după ce lucrurile s-au liniștit, într-un comunicat de presă.

În urma conflictului, poliţiştii au condus la audieri 37 de persoane, iar nouă persoane au fost reținute și urmează să fie prezentate în instanță cu propunere de arestare preventivă, se arată într-un comunicat de presă al Poliției. Cei nouă sunt acuzați de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.