O statuie care o înfățișează pe prima doamnă a Americii a fost dezvelită în Sevnica, orășelul din Slovenia unde s-a născut Melania Trump.

Sculptura a fost realizată de artistul american Brad Downey și a stârnit o serie de controverse printre locuitorii orășelului unde se află aceasta amplasată, dar și în mediul online. Localnicii sunt de părere că „opera” nu seamănă deloc cu soția lui Donald Trump, ci mai degrabă cu o „Ștrumfiță”. Alţii au comparat imensa statuie din mjlocul câmpului cu o „sperietoare de păsări”.

„Aş putea crede că învie şi vine să mă omoare în somn”, a comentat cineva pe Twitter. Sculptura imensă o arată pe Melania îmbrăcată într-o haină de culoare albastră, cu o mână ridicată în aer, care, potrivit gurilor rele, seamănă mai degrabă cu „o bâtă ridicată spre cer”.

Artistul care a realizat statuia a declarat că aceasta a fost concepută mai degrabă ca un fel de parodie, prin intermediul căreia a vrut să provoace un dialog despre situaţia politică din America. Sevnica a devenit o atracţie turistică de când Donald Trump a fost ales preşedintele Statelor Unite, în anul 2016.

Localnicii au profitat de acest lucru pentru a lansa o serie de produse asociate cu numele Trump, precum papuci, prăjituri și burgeri cu „păr ciufulit” din brânză, aluzie la coafura preşedintelui american.