Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane în timp ce primea suma de 1.000 lei și mai multe bunuri de la un martor denunțător. Bărbatul pretinsese că, în contrapartidă, putea să intervină în soluționarea unui dosar penal.

”În fapt, acesta și-a arogat o calitate falsă și, sub pretextul că poate să soluționeze un dosar penal, deși nu avea nicio legătură cu situația, a pretins și primit inițial, de la denunțător, suma de 3000 lei, precum și produse alimentare (carne de vânat). Ulterior, ca urmare a denunțului formulat, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, acțiunea de prindere în flagrant fiind realizată în municipiul București, cu sprijinul Serviciului Operații – structura centrală a D..G.A.”, informează poliția.

Mai exact, bărbatul susținea că ar fi procuror DNA. Acțiunea polițiștilor continuă cu efectuarea unei percheziții la domiciliul suspectului, urmând ca acesta să fie dus la unitatea de parchet în vederea audierii sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud – SICE.