Cum a fost păcălit Vlad Voiculescu de Andreea Moldovan. Declarații în premieră

Cum a fost păcălit Vlad Voiculescu de Andreea Moldovan. Declarații în premieră

Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîțu, a declarat vineri seara în cadrul unei emisiuni televizate că nu a știut că ordinul care a creat o întreagă polemică o să apară în Monitorul Oficial în acea zi. Trimis de secretarul de stat, Andreea Moldovan. 

„Nu știam că o să apară decizia în Monitorul Oficial în aceea zi. Să spunem că un ordin greșit ar fi fost publicat, durează 30 de minute să îl rogi să retragă ordinul. Deci nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte, decât să aducă niște decizii pe baza unor date reale și să vină cu recomandări. Ce nu e folosit ca muniție ca opoziția să atace coaliția. Au fost explicate toate punctele din acest ordin. Atât de mine, cât și de doamna Moldovan. Am vorbit de mai multe ori despre necesitatea acestui ordin. Forma finală nu am prezentat-o. Nu s-a opus nimeni în discuțiile pe care le-am avut în comitetul tehnico-științific”, a declarat fostul ministru Vlad Voiculescu la Digi24.

Ce a declarat Vlad Voiculescu la Digi 24 Interviul, INCREDIBIL

Arafat contrazice spusele fostului ministru

Șeful DSU, Raed Arafat a explicat care este procedura în astfel de cazuri. În nici un caz cum prezintă lucrurile Vlad Voiculescu și protejata sa, Andreea Moldovan.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vreau să încep cu explicaţii clare privind modul de luare a deciziilor în timpul pandemiei şi în ceea ce privește grupul tehnico-ştiinţific. Grupul a fost înfiinţat de CNSU ca grup de suport pentru bolile înalt contagioase.

Cea mai proastă veste pentru Voiculescu și USR vine de aici. George Simion i-a luat locul lui Dan Barna

Este un grup care include experţi şi instituţii care au un rol în a lua decizii şi a propune soluţii tehnice către CNSU. Grupul are un regulament de funcţionare aprobat în urmă cu câţiva ani, grupul fiind mai vechi decât pandemia de COVID”, a explicat Arafat într-un material video de 8 minute postat pe pagina sa de Facebook.

Ultimele zile au fost tensionate între coaliție, motivul fiind demiterea lui Vlad Voiculescu. Vă reamintim cele mai importante titluri:

Vlad Voiculescu, trădat de Barna

Cine minte? Ce spune Dan Barna despre discuțiile din interiorul coaliției despre Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a băgat PNL în ședință

„La articolul 8, alineatul 5, se spune: Hotărârile Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific se transmit spre aprobare – atenţie, spre aprobare – Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă – cum era numit, pe atunci, CNSU.

„Grupul nu ia decizii de la sine”

Deci, Grupul nu ia decizii de la sine şi le execută. Deciziile grupului pleacă sub formă de propuneri către CNSU, condus de primul ministru (…) unde se dă aprobare sau se pot modifica anumite criterii pe care noi le propunem în alt sens, pentru forma finală a hotărârii CNSU. După adoptarea hotărârii CNSU, unele dintre aceste decizii sunt transformate în acte normative, cum ar fi Hotărârea de Guvern sau Ordonanţa de Urgenţă.

Există la alineatul 6 prevederea că, în situaţii excepţionale, în care există un pericol iminent, se pot aplica sau executa deciziile Grupului, însă cu informarea CNSU.

În ceea ce priveşte acest ordin (cu noile criterii de carantinare, emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan şi revocat ulterior de premierul Florin Cîţu, n.r.) nu se poate spune că am fost într-o situaţie excepţională.

Nu era o chestiune care să necesite o decizie în câteva minute. Era o decizie ce trebuia propusă CNSU spre adoptare. Noi am avut o şedinţă în 23 martie. A fost convocată după ce am primit unele propuneri de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Acestea trebuiau discutate în cadrul Grupului Tehnico-Ştiinţific. În cadrul discuţiilor au fost prezentate criteriile.

 Propunerile inițiale au fost modificate

S-a discutat asupra unuia dintre aceste criterii: numărul de locuitori pentru ca o localitate să fie considerată mare: 50.000 sau 100.000. Votul în cadrul Grupului a fost ca 100.000 de locuitori să fie considerat criteriul pentru a desemna o localitate mare. Asta nu înseamnă că s-a aprobat întregul set de criterii. Orice şedinţă a CNSU se termină cu o decizie.

Procesul verbal al şedinţei CNSU are în final decizia care a fost luată şi comunicată colegilor de la Ministerul Sănătăţii. Această decizie nu prevede aprobarea criteriilor. Decizia cuprinde doar criteriile propuse de INSP privind programul din weekend şi ora la care se opreşte circulaţia în weekend şi aspecte privind sălile de sport şi fitness dar nimic despre criteriile de carantinare…

În CNSU propunerile iniţiale au fost modificate. Nu au fost adoptate orele propuse în Grup, ci ore mai târzii şi nu s-a adoptat măsura interzicerii deplasării în afara localităţii în weekend… Decizia finală se ia de către CNSU, impactul fiind nu doar în domeniul sanitar”, a declarat Arafat.