Este vorba de o femeie pe care mulți britanici nu prea o văd cu ochi buni și care avea să-i devină soacră lui Kate Middleton, Camilla Parker-Bowles. Partenera de viață a Prințului Charles pare să fi fost confidenta secretă a actualei Ducese de Cambridge. Ea și-a sfătuit viitoarea noră cum să îl seducă pe mult prea ocupatul prinț, remarcă presa britanică.

În vârstă de 38 de ani, Kate și-a luat în serios rolul de prietenă oficială a viitorului moștenitor al Coroanei încă din momentul în care ea și William s-au cunoscut la facultate. În scurt timp, Camilla s-ar fi oferit să-i dea sfaturi de viață, căci experiența tumultuoasă o ajută în acest sens (avea o relație adulteră cu Charles încă din timpul căsătoriei cu Andrew Parker Bowles, spre disperarea regretatei Lady Diana).

Potrivit expertului pe probleme de regalitate și biografului Robert Lacey, Camilla i-a încredințat lui Kate secretul cu care îl putea cuceri definitiv pe prințul William. Sfatul de aur al Camillei oferit mult mai tinerei sale pupile a fost acela de a-și potrivi agenda – mai exact, întreaga viață – în jurul alesului ei. Seducția era asigurată.

Robert Lacey a dat detalii despre acest subiect în noua sa carte, Battle of Brothers, însă a comentat că nu știe cât de fezabil a fost acest plan, din moment ce William era greu de prins. Ducele de Cambridge nu prea s-a putut bucura de o viață de student normală, căci avea o convenție secretă de a se ține departe de atenția publică. Obligație care s-a răsfrânt și asupra romanticei sale relații cu Kate încă de la început.

A fost Kate o Penelopă?

Însă acest lucru s-a schimbat odată cu absolvirea facultății, iar Willliam s-a trezit aruncat din plin în mijlocul noilor sale îndatoriri regale. Apoi, în vreme ce s-a alăturat Royal Military Academy, Kate a rămas să-l aștepte. Potrivit biografului, Kate ar fi avut un plan de rezervă în cazul în care William ar fi rupt legătura lor, nu doar să pândească telefonul.

În vreme ce obiectivul pe termen mediu și lung al lui Kate suna destul de simplu în teorie – să îl ducă pe William în fața altarului -, la momentul respectiv avea nevoie să se gândească cum să simuleze o carieră independentă, care să îi camufleze planul real, mult mai profan.

„A fost o tactică personală, dar și publică. Pentru nimic în lume nu trebuia să pară interesată de o căsătorie din interes, ci de drumul unei femei independente”, arată Robert Lacey. Acesta mai remarcă faptul că și Meghan Markle a jucat cartea independenței, și a adus la rândul ei alt fel de probleme familiei regale, însă de cu totul altă natură decât cele ridicate de actuala ei cumnată.

Sursa: The Sun