Evenimentul Zilei > International > „Cultura lupului”. Cum își controlează Huawei angajații din Europa
„Cultura lupului”. Cum își controlează Huawei angajații din Europa

„Cultura lupului”. Cum își controlează Huawei angajații din Europa

„Cultura lupului”. Cum își controlează Huawei angajații din Europa. Un climat de teamă, discriminare și exploatare domină în rândurile celor de muncesc pentru gigantul telecom chinez.

„Cultura lupului” la Huawei. La douăzeci de kilometri de Strasbourg, în business parcul din Brumath, gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei își va deschide o uriașă fabrică franceză. Inaugurarea este prevăzută la orizontul anului 2023.

Cu peste 500 de angajați „la cheie”. Cu toate acestea, viitorii angajați ar face bine să fie precauți.

După cum demonstrează o vastă anchetă efectuată de consorțiul de investigații The Signals Newwork. Care reunește jurnaliști de la Daily Telegraph, El Mundo și Republik.

Potrivit acestei anchete, Huawei are o cultură managerială extrem de toxică, înrădăcinată într-un spirit cazon, scrie Korii/Slate.

„Cultura lupului” – Huawei. Discriminare între chinezi și non-chinezi

În Europa, pozițiile de conducere sunt dominate copios de angajații chinezi. „Când traversezi coridoarele, este evident că 99,9% din conducere este chineză”, a declarat un fost angajat al sediului european din Düsseldorf, Germania, chestionat de jurnaliști.

Ceea ce Huawei contestă. Adică doar 59% din direcție ar veni în realitate de la angajații detașați din China.

În ceea ce privește rarii manageri străini, aceștia sunt flancați de un „director fantomă chinez care stă în spatele lui” , ilustrează aceeași sursă.

Problema este că ar exista o discriminare clară între chinezi și non-chinezi.

Aceștia din urmă ar avea mai puțin acces la informații și ar fi excluși de la decizii interne importante. „În timpul întâlnirilor, personalul de conducere vorbește uneori în chineză, în momente importante”, potrivit unei alte surse.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE