Cultură în aer liber, la Timişoara

Cultură în aer liber, la Timişoara

La Timişoara începe, duminică, o nouă ediţie din proiectul cultural al municipalităţii de pe Bega, "Timişoara, mica Vienă". Bugetul proiectului este de 197.000 de lei.

După tradiţia anilor precedenţi, în oraş urmează o vară întreagă de muzică, teatru, artă în stradă, concentrate, toate în Piaţa Unirii. Edilii au început deja montarea scenei pe care vor urca cei mai simpatici şi adulaţi artişti din oraş şi nu numai. Timişorenii sunt invitaţi să îşi ia doza săptămânală de cultură în fiecare zi de săbătă şi duminică, până pe 1 octombrie.

Potrivit Lăcrămioarei Condea, consilier în cadrul Direcţiei de Comunicare a muniocipalităţii "vor fi specatole concerte expoziţii şi multe altele".

Proiectul cultural "Timişoara - Mica Vienă" are anul acesta în deschidere o seară de film. Astfel, duminică, pe scena amplasată în Piaţa Unirii va rula, de la ora 21,30, filmul "Periferic", o coproducţie româno-austriacă, în regia lui Bogdan George Apetri, cu un scenariu de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pelicula, în care joacă Ana Ularu, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Ioana Flora şi Timotei Duma, este realizată după o povestire de Ioana Uricaru şi Cristian Mungiu. Filmul, care spune povestea Matildei care, eliberată din închisoare pentru 24 de ore, plănuieşte să fugă din ţară, a fost premiat de mai multe festivaluri internaţionale, printre care şi cele de la Locarno, Varşovia, din Grecia sau Austria