Evenimentul Zilei > Actualitate > Culmea pandemiei. Jandarmi fără mască au dat amenzi pentru nepurtarea măștii
Culmea pandemiei. Jandarmi fără mască au dat amenzi pentru nepurtarea măștii

Culmea pandemiei. Jandarmi fără mască au dat amenzi pentru nepurtarea măștii

Jandarmii din Teleorman nu cred în exemplul personal. Au dat amenzi unor tineri pentru nepurtarea măștii. Însă nici oamenii legii nu au respectat măsurile de protecție.

Culmea pandemiei. La jandarmeria Teleorman se efectuează o serie de verificări după ce în spaţiul public au apărut imagini cu subofiţeri care nu poartă mască, aflați în autospeciala instituției

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Teleorman a anunţat că la nivelul instituţiei vor avea loc „verificări” de către o comisie. Pe internet au fost postate fotografii cu angajaţi ai Jandarmeriei aflaţi în autospeciala instituţiei. Aceștia nu purtau defel mască de protecție, relatează News.ro.

Culmea pandemiei. Au amendat un tânăr cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii

Fotografiile au fost postate de jurnaliştii locali din Teleorman. Potrivit impactnews24.ro, 4 jandarmi care nu purtau masca de protecţie au oprit pentru a sancţiona doi tineri. Nici tinerii nu purtau măşti de protecţie, jandarmii decizând să aplice ca sancţiune câte un avertisment celor doi. Conform jurnaliştilor locali, în cele din urmă unul dintre tineri ar fi fost amendat cu 500 de lei.

Sâmbătă după amiază, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman a anunţat că jandarmii fotografiaţi sunt angajaţi ai instituţiei. Aceasta a precizat că se vor face verificări având în vedere că imaginile arată că nu s-au respectat măsurile de protecţie individuală.

IJJ Teleorman: Nu tolerăm nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituţia noastră

„Jandarmii din imaginile la care se face referire sunt cadre militare active ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman. Iar în ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare, precum şi modul de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală, vă comunicăm că, la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica aceste aspecte, în scopul luării măsurilor legale care se impun. Totodată, vă comunicăm faptul că nu tolerăm şi nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituţia noastră şi vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat”, a transmis IJJ Teleorman.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman au dat asigurări că instituţia „îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii”.

Sursă foto: Impactnews24.ro

Citește și Exclusiv. Taximetriști imuni la coronavirus. Sute de români din străinătate duși acasă fără măsuri de protecție