Bărbatul care a fost surprins de polițiști, pe faleză, în zona Cazinoului din Constanța, fără mască de protecție, iar în momentul în care aceștia i-au atras atenția că riscă o sancțiune de până la 2500 de lei, a avut o replică de milioane. Fără să se gândească prea mult, omul a afirmat că s-a gândit doar să ia o gură de aer într-un loc mai retras, pe faleză.

Polițistul: „Ca o recomandare, vă rog să o și purtați acum, dacă nu, sunteți pasibil de săvârșirea unei contravenții, cuantumul amenzii este de la 500 la 2500 lei”.

Turistul: „Am zis că sunt retras și să iau un pic de aer…”

Polițistul: „Nu contează, sunteți pe faleză”, a arătat dialogul dintre cei doi, surprins de știrileprotv.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis ca purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile care au tendința de  a se aglomera precum târgurile și piețele, stațiile de autobuz, peroanele, curțile bisericilor ori ale instituțiilor publice.

De asemenea, masca este obligatorie pentru cei care merg la Delfinariu ori în locurile unde se desfășoară spectacole în aer liber, dar și pe faleză și în parcurile de distracție și agrement.

Autoritățile constănțene au stabilit ca măsura să fie adoptată în special după ora 18.00, când majoritatea turiștilor ies la promenadă după ce și-au petrecut ziua la plajă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică alte 1.075 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 53.186. În acelaşi interval s-au înregistrat 34 de decese, numărul total fiind de 2.413. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internaţi 412 pacienţi.

Belgia pune jumătate din România pe lista roșie. Carantina și testarea devin obligatorii

Expert american despre pericolul prezentat de coronavirus: „COVID a fost responsabil…”