Evenimentul Zilei > Actualitate > Culmea ordonanțelor militare: Polițiștii te pot amenda dacă cumperi băutură! Exclusiv
Culmea ordonanțelor militare: Polițiștii te pot amenda dacă cumperi băutură! Exclusiv

Culmea ordonanțelor militare: Polițiștii te pot amenda dacă cumperi băutură! Exclusiv

Pe lista declarațiilor pe propria răspundere impusă de ordonanțele militare, în plină pandemie de Coronavirus, nu se află berea, vinul sau alte băuturi alcoolice. Drept urmare, în parcarea unui supermarket, un client a fost avertizat de polițiști că, acelea, nu sunt alimentele de bază…

Omul își cumpărase, pe lângă alimente, o sticlă de vin și câteva sticle de bere. Scena a fost surprinsă de un fost polițist, comisarul șef Sorin Marinescu, cel care a atras atenția asupra modului în care se aplică legea, în starea de urgență.

În fapt, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Sorin Marinescu, acest gest l-a determinat să își exprime, public, pe pagina sa de Facebook, indignarea față de abuzurile comise de unii dintre foștii săi colegi față de cetățeni, dintre care o parte nu au știut sau au greșit completare acestor declarații. El s-a oferit voluntar ca să explice oamenilor cum și ce trebuie să facă, înainte ca oamenii să fie sancționați.

„Nimeni nu spune să nu se aplice legea ferm dar fermitatea în aceste zile trebuie să aibă un profund caracter uman și ținut cont de faptul ca foarte mulți dintre semenii nostri sunt în situația art. 25 din Codul penal, caz în care faptele nu le pot fi imputate”, susține Sorin Marinescu.

Mai grav este că, așa cum reiese din cele scrise de Sorin Marinescu, unii oameni ai legii nu cunosc ultimele reglementări din aceste ordonanțe…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE