Duminică, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a decis să se plaseze în carantină. Cancelarul a fost informat că a avut contact vineri cu un medic, care între timp a fost descoperit pozitiv la testul pentru coronavirus, a anunțat, la Berlin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert.

Tot duminică seara, Angela Merkel a organizat o conferință de presă la Berlin, după o tele-confernță cu primii miniștri ai landurilor, cu privire la restricțiile de contact în cadrul măsurilor anti-coronavirus.

Guvernul federal și cele ale landurilor au decis că adunarea a mai mult de două persoane trebuie să fie interzisă în public în toată Germania. Rudele care locuiesc în acceași gospodărie sunt excluse.

Angela Merkel împreună cu prim-miniștrii statelor federale au decis interzicerea contactelor interpersonale în toată Germania, scrie ziarulromanesc.de

„Coronavirusul continuă sa se răspândească într-un ritm îngrijorător”, a declarat Merkel. „Acesta este motivul pentru care viața publică trebuie să fie limitată cât este suportabil. Astfel salvăm vieți”.

După o conferință video care a durat peste 3 ore, Angela Merkel și cei 16 prim-miniștri ai statelor federale au convenit asupra următoarelor restricții, care vor intra în vigoare luni pentru următoarele două săptămâni:

„Nu se pot întâlni mai mult de două persoane. Nu se aplică familiilor și persoanelor care trăiesc într-o singură familie.

Mențineți o distanță minimă în locuri publice, min. La 1,50 metri de alte persoane.

Închiderea restaurantelor, pub-urilor, barurilor și a altor localuri de luat masa. Interdicția nu se aplică unităților care livrează produse alimentare.

Minimizarea contactului cu alte persoane.

Închiderea serviciilor precum frizerii, coafoare, saloane de înfrumusețare, studiouri de tatuaje și saloane de masaj.

Respectarea și încălcările interdicțiilor și restricțiilor vor fi monitorizate și pedepsite.

Vi se va permite totuși să mergeți la muncă, să faceți sporturi individuale și activități în aer liber”.