CTP le-a transmis un mesaj dur "greilor" de la Guvernare și celor care au votat PSD. „Ar trebui să asistăm acum la o moțiune de cenzură vizând demiterea guvernului Grindeanu de către PSD și ALDE, pentru că programul de guvernare a fost prezentat aidoma ideilor ale lui Kim Ir Sen și cuvântărilor lui Nicolae Ceaușescu. Trebuia respectat din scoarță-n scoarță, cum spunea dl. Dragnea. Este călcată biblia în picioare de către madam Vasilescu, de ministrul de Finanțe. Nu se dau banii la oamini, așa cum scria în sfântul program de guvernare”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

În același timp, CTP susține că este mai puțin important partidul care conduce țara, atâta timp cât statul nu are bani să crească salariile. Editorialistul a precizat că „n-are nicio importanță” dacă alt guvern nu are bani pentru creșterea salariilor. „A avut vreodată vreo importanță dacă există și bani pentru aceste majorări? Important e că o parte din populație a dorit să-i creadă pe domnii de la PSD”, a subliniat el. „Acele hârtii de înălțat zmeul, numit program de guvernare, vor pica la pământ mai devreme sau mai târziu. N-a fost decât o cruntă demagogie, un șir de gogoşi pe care le-au înghiţit alegătorii. La noi e un concurs de gogoşi la alegeri, care se dezumflă ulterior”, a adăugat CTP.

În ceea ce privește nerespectarea programului de guvernare, jurnalistul este ferm. „Ce ar putea să răspundă? Dacă dl. Dragnea nu ar fi repetat de zeci de ori, aidoma lui Nicolae Ceaușescu, că programul de guvernare este sacrosant, acum nu am avea o situație foarte specială. E normală rectificarea bugetară în plus, în minus, e normal ca un guvern să-și ajusteze din ținte. Numai că dl. Grindeanu se află în situația, forțat de Dragnea, de a nu putea răspunde. Pentru că dl. Dragnea a dictat acel program de guvernare. Va amintiți când l-a citit și a spus că e singurul care îl cunoaște din scoarță-n scoarță și că respectarea lui este cheia rezolvării oricărei situații”, a mai CTP. 

Despre Dragnea 

Cristian Tudor Popescu nu l-a iertat nici pe Dragnea. „Această demagogie a domnului Liviu Dragnea îl blochează pe dl. Grindeanu”, a subliniat el, adăugând că depinde de caracterul lui Sorin Grindeanu dacă va face pasul în spate. „Dl. Grindeanu a ales să tacă”, a subliniat CTP. „O să facă pe mortul în păpuşoi, o să meargă mai departe, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nu cred că alegătorii vor reacţiona aşa cum ar trebui la asta. O vor înghiți și pe asta”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, adăugând că votanții ar trebui „să nu mai voteze niște oameni care nu-și pot ține promisiunile pe care nu i-a obligat nimeni să le facă. Prima reacție a alegătorilor e să se considere înșelați, dar mi-e teamă că nu se va întâmpla aşa”.