Evenimentul Zilei > Social > CTP a spart 400.000 euro! Fericirea sa costă 20.000, bucata. Ceva dubios la mijloc
CTP a spart 400.000 euro! Fericirea sa costă 20.000, bucata. Ceva dubios la mijloc

CTP a spart 400.000 euro! Fericirea sa costă 20.000, bucata. Ceva dubios la mijloc

Ultima furtună puternică care a inundat numeroase străzi şi a paralizat transportul public din municipiul Iași a scos la suprafaţă o afacere cu un singur beneficiar.

Conform cotidianului Bună Ziua Iaşi, este vorba despre o firmă condusă de un singur om, care a câştigat deja două licitaţii organizate de CTP Iași.

Joi, 8 octombrie, Compania de Transport Public Iaşi a acuzat întârzieri de peste o oră din cauza ploilor abundente, dar locuitorii urbei moldave pot sta liniştiţi.

Cu două zile înainte, autorităţile locale au încheiat un contract pentru cumpărarea unor autobuze second-hand „care să suplimenteze traseele afectate de lucrările la căile de rulare”.

Conform bzi.ro, în prim-plan apare o firmă din judeţul Ilfov, legată de un singur nume, care se pare că este şi unicul angajat.

Natură dezlănţuită la Iaşi

Furtună a inundat numeroase străzi din municipiul Iași, iar traficul a fost îngreunat mai bine de oră.

Autobuzele și tramvaiele CTP au rămas blocate în mai multe zone, iar ieșenii au fost nevoiți să aștepte în stații minute în șir.

„Traseele care tranzitează zonele Arcu, Metalurgie, Splai Bahlui Mal Stâng și Zimbru au fost grav afectate.

Celelalte trasee mai puțin, dar mijloacele de transport public au avut întârzieri din cauza blocajelor în trafic din tot orașul.

Au fost decalați timpii de urmărire pe unele trasee cu peste o oră”, a declarat pentru bzi.ro Andreea Barna, purtător de cuvânt al CTP Iași.

Licitaţie solo înainte şi după ploaie

Înaintea acestui eveniment meteo extrem, CTP Iași a achiziționat autobuze care să suplimenteze traseele afectate de lucrările efectuate pe căile de rulare a tramvaielor.

S-a întâmplat în urmă cu două zile, când CTP a demarat licitația pentru achiziția a 21 de autobuze second-hand.

„Procedura are o prevedere bugetară de 1.942.500 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Acestea vor suplimenta mijloacele de transport public pe traseele cele mai aglomerate.

Un singur autobuz va fi cumpărat cu aproximativ 20.000 euro. La licitație s-a prezentat o singură societate, Bus & Coach Group SRL, din județul Ilfov, controlată de Mircea Lucian Roșca”, arată jurnaliştii locali.

Conform caietului de sarcini, respectivele autovehicule trebuie să aibă rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, minimum 3 uși pentru acces şi să aibă norma de poluare cel puţin Euro 4.

Nu e prima licitaţie între părţi

bzi.ro a mai scris şi în luna februarie 2020 despre încă o licitaţie între CTP şi Mircea Lucian Roșca.

„Recent, Compania de Transport Public (CTP) Iași a finalizat o licitație pentru achiziționarea unui număr de două autoutilitare cu cabină dublă, cu o masă totală de 3,5 tone.

Prevederea bugetară a licitației este de 470.000 lei, fără TVA, aproape 100.000 euro.

Procedura a fost adjudecată de către societatea Bus & Coach Group SRL, care a depus o ofertă financiară de 297.600, fără TVA, aproape 63.000 de euro.

Conform ultimelor date financiare, societatea cu sediul social în județul Ilfov a înregistrat o cifră de afaceri anuală de 437.195 lei, profit de 106.308 lei, cu un singur angajat.

Firma este controlată de către Mircea Lucian Roșca, care are calitatea de administrator și unic asociat”, nota sursa citată.