Evenimentul Zilei > Justitie > Acuzații de abuz în Justiție. CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea
Acuzații de abuz în Justiție. CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea

Acuzații de abuz în Justiție. CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea

Secția de procurori a CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea din cauza unor dosare grele pe care Secția Specială le are în lucru.

CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea. În aceste zile se pune la cale o procedură de înlăturare a Adinei Florea de la conducerea Secției Speciale. Conform informațiilor prezentate de Romania TV, secția de procurori a CSM pune la cale înlocuirea șefei SIIJ, Adina Florea. Iar în acest sens, conform surselor citate mai sus, se fac presiuni foarte mari.

Potrivit Luju.ro, există mai multe dosare pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, (SIIJ) care vizează procurori din CSM. Cei vizați își doresc înlăturarea Adinei Florea de la conducerea secției, pentru a scăpa de acuzații.

Înlăturarea Adinei Florea are legătură cu cazul Kovesi

Un alt motiv, pentru care se dorește schimbarea Adinei Florea și desființarea SIIJ este legat de dosarul deschis pe numele Codruței Kovesi. Această anchetă se dorește a fi închisă, pentru ca Laura Codruța Kovesi să scape de emoții.

Pentru a-și pune în aplicare planurile, susțin cei de la Luju.ro, procurorii CSM au apelat la Inspecția Judiciară.

Concret, susțin cei de la luju.ro, la inceputul lunii ianuarie 2021, Secția pentru procurori a CSM a sesizat Inspecția Judiciară. Adina Florea a fost acuzată de exercitarea funcției cu rea-credință și de neglijență. Motivul acestui demers are legătură cu decizia de a-i pune sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi și pe procurorul Alfred Savu (DNA Ploiești).

CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea

În cazul în care inspecția Judiciară va aproba solicitarea Adina Florea va fi anchetată de procurorii CSM, susține luju.ro. Este vorba de aceeași care au formulat sesizarea împotriva sa.

Conform sursei citate, secția de procurori a CSM nu a mai sesizat niciodată Inspecția Judiciară cu privire la fapte similare. Aceasta deși au mai fost și alte situații în care s-ar fi impus o astfel de măsură. Sunt amintite cazurile procurorului CSM Cristian Deliorga, al procurorului DNA Ploiesti Lucian Onea, al procurorilor Sterian Guli si Gheorghe Dumitru etc.

Acest lucru duce la concluzia că procurorii CSM nu sunt interesați decât de procuroarea Adina Florea. Luju.ro susține că există indicia că în acest caz este vorba despre o răzbunare.